Bıttım Sabunu Kelliği ve Kepeği Önlüyor

Bıttım Sabunu Kelliği ve Kepeği Önlüyor

Bıttım Sabunu Kelliği ve Kepeği Önlüyor

Şanlıurfa'da 'bıttım' sabunu satıcıları, bu sabunun kelliği önlediğini dile getirerek, piyasada büyük rağbet gördüğünü söyledi. Satıcılar, "Türkiye'nin her bölgesine göndermeye başlanan bıttım sabunu, kepek ve saç dökülmesi sorunlarına kesin çözüm oluyor.

BITTIM SABUNU

Bölgeye gelen yabancı turistlerin de büyük rağbet gösterdiği bıttım sabunu, piyasada kilosu 7 TL ile 10 TL arasında satılıyor. Bıttım sabunu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğu kısmında üretilen özel bir güzellik sabunudur. Fıstık kabuğu yağından üretilen sabun, saç için olduğu gibi yüz temizliğinde de kullanılıyor. Yabani fıstık (bıttım) ve melengiçten elde edilir.

Bıttım sabunu yapımı için hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Saç dökülmelerine ve kepeğe karşı çok etkilidir. Saçları besler ve yumuşatır. Tamamen el yapımıdır. İnce ve kırılan saçları güçlendirir. Saçlara tabi parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır. Kuru saçları nemlendirir. Saç diplerinde bakteri oluşumunu engeller, kaşıntıyı giderir" dediler.

KELLİĞİ ÖNLÜYOR

"Kimi insanlar, binlerce Dolar verip saç ekeceğine gelsin 1 kilo bıttım sabunu alsın kellikten kurtulsun" diyen satıcılar, "Ucuza güzelleşmenin kısa yolu bıttım sabunudur. Küçük atölyelerde tamamen doğal, yabani fıstık yağından ev yapımı olarak üretilen bu sabunun yapım aşamasında, herhangi bir kimyasal madde ya da başka bir katkı maddesi kullanılmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz