Görüş Bildir

Çocukların Bisiklet Sevinci

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde düzenlenen etkinliklerle moral bulan hasta çocuklar, etkinlik sonunda dağıtılan hediyelerle sevinçleri katlanarak mutlu oluyorlar.

Çocukların Bisiklet Sevinci

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, Onkoloji, Çocuk ve Kalp Hastanelerinde  yatarak tedavi gören çocuk hastalara moral vermek amacıyla düzenledikleri eğitsel ve eğlence amaçlı etkinliklere ayda bir devam edeceklerini belirterek; “ Etkinliklerde çocukların sevdiği tiyatro ve  animasyon gösterisinin yanı sıra,  dans gösterileri ile de çocukları eğlendiriyoruz. Onları kısa bir sürede olsa hastane ortamından uzaklaştırarak moral veriyoruz. Oyunlara çocuklara ve aileleri ile birlikte katılarak eğleniyor, onlarla halaylar çekerek sevinçlerine ortak oluyoruz.  Etkinlik sonunda da çeşitli hediyeler dağıtarak onları sevindiriyoruz. Çocuklar  ve ailelerini mutlu görmek bizleri de  mutlu ediyor. “  dedi.

Hedef Bin Bisiklet 

Dicle Üniversitesi Kültür Mutfağı Kulübüyle birlikte organize etikleri etkinlik sonunda 15 çocuğa bisiklet dağıtıklarını belirten  Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, ilk etapta 15 çocuğumuza bisiklet dağıtık, hedefimiz 1000 bisiklettir. Yardımsever vatandaşlarımızın  destek ve hibeleriyle inşallah bunu gerçekleştireceğiz.Çocuklarımızın  morali yükseldikçe ve sevindikçe hastalıklarını daha çabuk yeneceklerine inanıyorum.“ şeklinde açıkladı.

Onları moralli görmek bizi mutlu ediyor

Başhekim Kırbaş; “Amaç, bu tür organizasyonlarla hastanelerimizde uzun süre tedavi gören çocuk hastaların morallerini yükselterek iyileşmelerine katkı sunmaktır. Onları moralli görmek bizleri de mutlu ediyor. ” şeklinde açıklama yaparken, çocuk hastaların ailelerinin de  büyük ilgi gösterdiği etkinliklerden  duydukları memnuniyeti dile getiren aileler;“ Hastanede  bu tür etkinliklerin yer alması çocuklarımızın moral bulmasında faydalı oluyor.” diyerek duygularını dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi