Çok Fazla Şeker Tükettiğinizi Gösteren 7 İşaret

Çok fazla şeker tüketip tüketmediğinizden emin değil misiniz? İşte dozu aştığınızı gösteren yedi işaret.

Çok Fazla Şeker Tükettiğinizi Gösteren 7 İşaret

Çok fazla şeker tüketip tüketmediğinizden emin değil misiniz? İşte dozu aştığınızı ve çok fazla şeker tükettiğinizi gösteren 7 işaret.

Kilo almanın, dar kıyafetlerin ve diş çürüklerinin şeker bağımlılığımızı frenlemek için yeterli olması gereken açık göstergeler olduğunu sıklıkla duyarız. Ancak dikkatinizi hak eden başka önemli faktörler de var.

Kim biraz çikolatanın, kurabiyenin ya da tatlı bir tatlının tadını çıkarmaz ki? Bu mesaj sıradan şeker düşkünlerine değil, her gün aşırı miktarda şeker tüketenlere yöneliktir.

Çok Fazla Şeker Tükettiğinizi Gösteren 7 İşaret

Vücudumuz beslenme alışkanlıklarımızı yansıttığından, yüksek şeker alımını gösteren en yaygın belirtileri burada bulabilirsiniz. Kilo alma ve diş sorunlarının ötesinde, fazla miktarda şeker tüketmenin yedi ortak etkisi vardır.

Akne : Ne kadar çok şeker yerseniz, sivilce de dahil olmak üzere cilt sorunları yaşama olasılığınız o kadar artar. Bilim, şeker tüketimi ile bu duruma artan yatkınlık arasındaki bağlantıya defalarca dikkat çekti.

Yorgunluk : Şekeri kesmek baş ağrısına, uyuşukluğa veya rahatsızlığa neden olabilir. Besleyici bir diyetle dengelemeden çok fazla şeker tüketmek muhtemelen enerji kaybına neden olacaktır. Bu bağımlılığı kırmanın en iyi yolu günlük şeker alımınızı kademeli olarak azaltmaktır.

Yüksek Tansiyon : Yüksek şeker alımı kan basıncınızı normalin üzerinde kabul edilen seviyelere yükseltebilir .

Yüksek Kolesterol : Şeker, kanda dolaşan çeşitli yağların seviyesini artırır. Şeker tüketiminin bu daha sessiz belirtisi, oldukça dikkat gerektirir; çünkü şeker, 'iyi kolesterol' (HDL) olarak adlandırılan kolesterolü düşürebilir ve 'kötü kolesterol'ü (LDL) artırabilir.

Efor Sonrası Yorgunluk : Fiziksel egzersizi giderek daha zorlayıcı buluyorsanız, bunun nedeni diyetinizde çok fazla şeker bulunması olabilir. Şeker hızlı bir enerji artışı sağlar ve ardından keskin bir düşüşe neden olur, bu da yorgunluğa yol açar .
Depresif Ruh Hali : Çok sayıda bilimsel çalışma, şeker tüketimini artan depresyon riskiyle ilişkilendirmiştir. Bunun nedeni, şeker açısından zengin bir diyetin vücutta iltihaplanma seviyelerini arttırmasıdır, bu da daha yüksek depresyon seviyeleriyle ilişkilidir.

Sürekli Açlık : Şeker açısından zengin ancak protein açısından düşük besinler vücut tarafından hızla tüketilir. Şekerli yiyecekleri tercih etmek çoğu zaman tokluk hissi yaratmaz ve sürekli aç hissetmenize neden olur .

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler