Covıd-19 aşısı olanlar korkacak bir şey kalmadı! Beklenen açıklama geldi

Corona Virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında dünyanın her yerinde yapılan Covıd-19 aşıları sonrası artan kalp rahatsızlığı ve kan pıhtılaşması gibi rahatsızlıklarla beraber uzmanlar tarafından gerekli inceleme ve analiz çalışmaları başlamıştı.  20 milyon kişi üzerinden yapılan çalışmalar gösterdi ki kalp rahatsızlıklarının ve kan pıhtılaşmasının sebebi yapılan Covı-19 aşıları değil.

Covıd-19 aşısı olanlar korkacak bir şey kalmadı! Beklenen açıklama geldi

Bilim insanları Covid-19 aşıları ile Covid-19 sonrası gelişen kalp krizi ve pıhtı komplikasyon riski arasındaki ilişkiyi inceledi. 20 Milyon kişi üzerinde yapılan incelemelerde, Covid aşılarının ciddi kardiyovasküler istenmeyen durum olasılığını bir yıla kadar önemli ölçüde azalttığı belirlendi.

Oxford Üniversitesi'nden profesör Daniel Prieto-Alhambra, "Bu çalışmada gösterdiğimiz şey, aşılanan kişilerin Covid sonrası bu komplikasyonlara yakalanma riskinin düşük olduğudur" dedi.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Cenk Kıraklı, çalışmaya ilişkin sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulundu.

Seren: "Beklenen çalışma geldi. Aşı ve kalp krizi, pıhtı tartışması bitmiştir. 20 milyon kişilik çalışma. Aşı aksine koruyucu. Bu hastalıkların nedeni covid enfeksiyonunun kendisi. Oyun bitti." ifadelerine yer verdi. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler