Damdan Düşmelere Dikkat

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Uzmanı Dr. Ayhan Tabur, bölgede yaz aylarında sıkça rastlanan damdan düşme vakaları konusunda vatandaşları uyardı.

Damdan Düşmelere Dikkat

Dr. Tabur, yaz aylarında hem havaların sıcak olması yüzünden hem de yılan, akrep ve zehirli böceklerin sokmalarına karşı bazı vatandaşların koruması olmayan damlarda uyuduğunu belirterek, bu nedenle bölgede yaz aylarında damdan düşme vakalarına sıklıkla rastladıklarını anlattı.

DAMDAN DÜŞMELER

Bu durumların ölüme ve telafisi olmayan zor sakatlanmalara neden olduğunu vurgulayan Tabur, “Özellikle çocuklar risk altında. Uyumak için kapalı yerler tercih edilmeli veya damlarda düşülmemesi için koruma tedbirleri alınmalı. Tüm uyarı ve önlemlere rağmen maalesef hemen hemen her gün en az 10-15 bu tür vaka hastanemize intikal ediyor. Bunların çoğunluğunu 6-16 yaş arası çocuklar ve yaşlı vatandaşlar oluşturuyor. Vatandaşları bu tür düşmelere karşı dikkatli olmaları konusunda her zaman uyarıyoruz. Bu düşmeler bazen beyin kanamalarına yol açarak, ölümcül olabiliyor. Bazen de felçli bırakabiliyor. Bunun için aileler çok dikkatli olmalı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz