Görüş Bildir

Dikkat! Bel ve Boyun ağrıları psikoloji bozuyor ve insan hayatını olumsuz etkiliyor

Hayat kalitesini oldukça düşüren bel ve boyun ağrılarının kişinin sosyal hayatını da menfi yönde etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, ağrılarla hayatını sürdürmeye çalışan kişilerin ise mutsuz ve karamsar bir ruh halinde olabileceğini söyledi.

Dikkat! Bel ve Boyun ağrıları psikoloji bozuyor ve insan hayatını olumsuz etkiliyor

Birçok aktivitelerinde de isteksizlik yaşayabilecekleri için bel ve boyun ağrısı olan kişilerin sosyal çevresinde de kopukluklar oluşabileceğini ifade eden Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu ağrılarla yaşamaya çalışan kişilerin kronik ağrı davranışı sergilemeye başlayabileceğini söyledi.

Şahabettinoğlu, "Kronik ağrı ise sinirlilik, gerginlik, uyku bozuklukları, tükenmişlik hisleri, cinsel isteksizlik, hareketlerde yavaşlama, sosyal olarak içe kapanma gibi belirtilere yol açar. Bu kişiler kendilerini güvensiz hissedebilir. Depresyon, kronik ağrıdan ötürü acı çeken insanların karşılaştığı en yaygın psikolojik problemlerden biridir. Kronik ağrı ve depresyon, kişinin bütün hayatını etkileyebilir. Sonuç olarak ülkü bir tedavi yaklaşımı, kişinin kronik ağrı ve depresyondan etkilenen tüm hayat alanlarına hitap eder" diye konuştu.

HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN!

Ağrılardan kaynaklı depresif ruh halinin iyileşme sürecini de menfi etkilediğini önemle vurgulayan Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, bel ve boyun ağrısı çekenlerin hiç zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Yapılan detaylı muayene sonucunda doğru teşhis ve doğru tedavi ile bu ağrılarla beraber yaşamdan beğeni alınmaya başlanacağını belirten Şahabettinoğlu, "Başta manipülasyon yani ‘elle tedavi’ bel ve boyun ağrılarında ve fıtık tedavilerin oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bel ve boyun fıtığı hastalarının yüzde 98’inin ameliyatsız elle tedavi edilerek iyileşebilmektedir. Manipülasyon tedavisinde bir takım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevralar uygulanmaktadır. Herhangi bir taraf etkisi olmayan ve ilaç kullanımına da gerek duyulmadan uygulanan bu yöntemin klasik batı tıbbı tedavisi denmektedir. Manipülasyonun masajla karıştırılmaması gerekir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi