Diyabete göz yumma

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, toplumda hızla yaygılaşan diyabet hastalığına dikkat çekmek için, "diyabete göz yumma" etkinliğini düzenledi.

Diyabete göz yumma

Çağın hastalığı olarak değerlendirilen "diyabet" hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak ve bu alanda gelecek nesilleri "diyabetten" korumak adına, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü "diyabete göz yumma" eğitimi verdi.

İl Sağlık müdürlüğü eğitim salonunda organize edilen etkinliğe Sağlık Müdürü Dr. M. Sait Avar, Yardımcıları Av. Bülent Erol, Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülküf Yaman, diyabette eğitimli hemşireler, sağlık çalışanları ile Diyarbakır'da takip altında tutulan diyabetli çocuklar ile aileleri katıldı. Eğitim seminerinde, diyabete dair bakım kalitesini yükseltimesi, komplikasyonlar ve diyabete bağlı ölümlerin azıltılması yönünde, bilgiler sunuldu.

HAZIRLANAN DİYABETLE MUTLU YAŞAM KİTABI

"Diyabete göz yumma" sloganıyla gerçekleştirilen eğitim semineri sonrasında, davetlilere "Diyabetik pasta" ikram edildi. İl Sağlık müdürlüğü tarafından hazırlanan "Diyabetle Mutlu Yaşam" adlı pediatrik diyabet eğitim kitabı davetlilere hediye edildi.

Hemşire Seher Polat Güven tarafından kaleme alınan, bilim danışmanlığını da Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, Doç. Dr. Celal Özcen, Dr. Mehmet Sait Avar, Dr. Cevat Talay, Öğretmen Zümrüt Süren ve psikolojik danışmanlığını ise PSK Onur Börtüçe'nin yaptığı kitap büyük beğeni topladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz