Görüş Bildir

Diyarbakır'da Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bağlar Belediye Başkanlığı Ana Çocuk Sağlık Merkezi tarafından çocuklara yönelik 'Ağız diş sağlığı' konulu bir seminer düzenlendi.

Diyarbakır'da Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Semineri

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI


Seminerde Diş Doktoru Tahir Tekeş 11-14 yaş grubundaki çocuklara slaytlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdi. Sağlıklı dişlere sahip olmayan bireylerin psikolojik olarak toplumdan uzaklaştığını ifade eden Tekeş, "Biz toplum içinde konuşmaya, insanlarla iletişim kurmaya utanırız, sıkılırız, çekiniriz ve kendimizi toplumdan alıkoyarız. Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak günde en az iki kez, sabah kahvaltısı ve gece yatmadan önce fırçalamaktır. Diş fırçanız size özel bir araçtır, diş fırçası ortak kullanılmamalıdır" dedi.

FIRÇASI VE DİŞ MACUNU


Seminerin ardından sağlık ekipleri tarafından çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde gerçekleşen seminerine Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, Ana Çocuk Sağlık Merkezi hemşirelerinden Sibel Çakın Bayhan, Evin Serin, Suzan Tantekin ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi