Dökülen saçları onarmak mümkün

Saç dökülmesini önlemek ve durdurmak için birçok yöntem bulunuyor. Bu noktada devreye uzmanlar ve güncel teknoloji ürünü saç ekimi ve tedavi yöntemleri giriyor. Bunlar arasında en çok safir FUE saç ekimi, saç lazeri, saç mezoterapisi va ACell+PRP geliyor

Dökülen saçları onarmak mümkün

İster kadın olalım ister erkek saç dökülmesi günümüzde hemen hepimizin ortak sorunu. Kişiden kişiye değişmekle birlikte dökülme sorununun yüzde 70'i genetik nedenlerden; yüzde 30'u ise ileri yaş, hormonal bozukluklar, stres ve sağlıksız yaşam koşullarından kaynaklanıyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmek, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, spor yapmak ve stresten kaçınmak tüm vücudumuz gibi saçlarımızın da daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak bazen ne kadar sağlıklı olursak olalım, ne kadar iyi bakarsak bakalım saçlarımız dökülmeye devam ediyor. Genetik miras veya stresli yaşam koşulları saçlarımızı bizden tabiri caizse söküp alıyor. İşte bu noktada devreye uzmanlar ve güncel teknoloji ürünü saç ekimi ve tedavileri giriyor. Saç ekimi ve saç lazeri, saç mezoterapisi, ACell+PRP gibi saç tedavilerine göz atmadan önce gelin saç dökülmesi nasıl gerçekleşir, saçlarımızın dökülmemesi için günlük hayatımızda neler yapabilirsiniz bir bakalım.

GÜNDE 100 TEL SAÇ KAYBI DOĞAL

Günde ortalama 50 ila 100 tel saçımızın dökülmesi oldukça normal bir durum. Çünkü sağlıklı saçlara sahip kişilerde dökülen saçların yerini hemen yeni kökler alıyor. Kaybettiğimiz sayıda yeni saç teli, var olan köklerin içinde yeniden oluşup uzamaya başlıyor. Böylece saçlarımız kendini yeniliyor. Kış depresyonu, bahar yorgunluğu gibi mevsimsel saç dökülmesinde günde 200 tel saç kaybı dahi doğal kabul ediliyor. Ancak bu dökülme bir iki haftayı geçmemeli. Eğer saçlarınız gün içinde zamana yayılan bir şekilde sürekli dökülüyor ve bu durum iki haftayı aşkın bir süredir devam ediyorsa saç kaybı sorunu yaşadığınızı söyleyebiliriz. Peki saç nasıl dökülüyor? Saçlarımızın uzaması belirli bir zamandan sonra duruyor ve saç teli beklemeye geçiyor. Bir süre sonra da gerek bulunduğu folikülde yeni bir saç kökü oluşmaya başladığı ve tıpkı diş gibi onu alttan yukarı doğru ittiği için gerekse saydığımız dış etkenlerden ötürü tutunamayıp dökülüyor. Eğer kişi sağlıklı saçlara sahipse folikülden yeni saç çıkıyor; değilse folikül boş bir şekilde uykuya geçiyor ve birkaç yıl sonra da tümüyle yok oluyor. Kadınların saç dökülmesiyle erkeklerin saç dökülmesi birbirinden farklıdır. Kadın tipi saç dökülmesinde saçlı alanın her yerinde dökülme oluyor. Saç tellerinin arasında boşluklar, açılmalar görülüyor; saç belirgin bir biçimde seyrekleşiyor. Erkek tipi saç dökülmesinde ise genellikle saçlı alanın ön tarafı ve tepe noktasında, tümüyle bir dökülme ve açılma oluyor. Başın bir bölümünde tam bir saç kaybı yaşanıyor ve kellik oluşuyor.

SICAK SUYLA DUŞ ALMAYIN, SAÇINIZA DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIN

SAÇ dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan herkesin sorduğu klasik soru şudur: Saç dökülmesini durdurmak, önlemek için neler yapabilirim? Cevap da aslında klasik ve bir o kadar da gerçek. Şöyle ki; stresten uzak durmalısınız. Biliyoruz zor ama stres yalnızca saç köklerimizi değil vücudumuzdaki her bir hücrenin sağlığını tehdit eden, bozan bir durum. Saç dökülmesinin bir diğer nedeni ise vitamin ve mineral eksikliği. Sağlıklı bir insanda olması gereken vitamin ve minerallere sahip olup olmadığınızı ölçtürmekte fayda var. Araştırmalar B vitamini, çinko ve demir eksikliği olan kişilerde saç dökülmesine daha çok rastlandığını ortaya koyuyor. Sağlıklı yaşam ve düzenli beslenmenin ne kadar hayati olduğundan bahsetmiştik. Sıcak su yerine ılık suyla duş almak, kimyasal değil doğal şampuanlar ve bakım ürünleri kullanmak, saç derimize düzenli olarak masaj yapmak ve saç kurutma makinesini olabildiğince az kullanmak da saç köklerimizin ve dolayısıyla saçlarımızın güçlenmesi için yapabileceklerimiz arasında.

SAÇ DÖKÜLMELERİNE SAÇ EKİMİ VE TEDAVİ İLE ÇÖZÜM

21. yüzyılın stresli insanları olarak saç kaybı yaşadığımız bir gerçek. Fakat modern tıbbın bize bu durumu aşmamız için pek çok seçenek sunduğu da bir gerçek. Günümüzün gelişkin saç ekimi, saç bakımı ve tedavileriyle sağlıklı, canlı ve gür saçlara sahip olmanız düşündüğünüzden çok daha kolay. Saç kaybınız ileri bir aşamadaysa şu anda tüm dünyada en çok tercih edilen güncel saç ekimi teknolojilerinden olan safir FUE saç ekimi yaptırabilir, yaklaşık 6 ay ila 1 yıl içinde kellik sorunuyla ömürlük olarak vedalaşabilirsiniz. Hızlı iyileşme ve maksimum verim gibi artılara sahip olan robotik saç ekimi ise teknoloji ve konforun; sağlıklı, gür ve kendi saçınızdan ayırt edilemeyecek doğallıkta saçlara sahip olmanız için bir araya getirildiği bir yöntem. Kadınların ve uzun saçlı erkeklerin tercihi ise elbette tıraşsız saç ekimi. Teknoloji bugün öyle bir noktada ki tıraşsız saç ekimiyle saçlarınızı kısaltmadan yani kimse fark etmeden saç ekimi yaptırabilmeniz mümkün. Tüm bu seçeneklerin yanı sıra saçları güçsüz ve cansız olan, dökülmeye yeni başlayan kişiler için de pek çok bakım ve tedavi mevcut. Saçlarınız istediğiniz canlılıkta ve dolgunlukta değilse hair nail serumu, saç lazeri, ACell ve PRP saç tedavileriyle kısa zamanda (3 ila 9 ay) parlak, gür ve sağlıklı saçlara kavuşabilir; gerek sosyal gerekse iş yaşamınızda öz güveninizi ve motivasyonunuzu geri kazanabilirsiniz. Bu tedavileri tek başına yaptırabileceğiniz gibi saç ekimi yöntemleri ve diğer saç tedavileriyle kombine bir şekilde uygulatarak daha kısa sürede çok daha dolgun ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz