Engellilere şefkat!

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yağmur'dan Engellilere Destek

Engellilere şefkat!

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un girişimleri sonucunda engellilere destek için plastik toplama kutuları kuruldu.

Hastanenin değişik yerlerine kurulan kutulara atılan plastik şişe ve kapakların geri dönüşümüyle elde edilen gelirlerin engellilerin ihtiyacı olan malzemelerin alınmasında harcandığı belirtildi. Hastaneye kurulan kutulara pet şişe ve kapak atarak örnek bir davranış sergileyen Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hizmete girdikleri ilk günden itibaren engellilerin yanında olduklarını belirterek, önümüzdeki süreçte de bütün olanaklarıyla yardımcı olacaklarını söyledi.

ENGELLİLERE DESTEK SAĞLADI

 

 Hastanede engelliler için çalışmalar yapan Prof. Dr. Yusuf Yağmur'u makamında ziyaret eden Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Erdal Satılış, çalışmalarından dolayı Yağmur'a teşekkür etti. Başhekim Yusuf Yağmur'un 2010 yılında göreve atanmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinde çok büyük bir gelişme kaydedildiğini ve hastanenin hizmet kapasitesinin her geçen gün arttığını belirten Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Satılış, "Başhekim Yusuf Yağmur ve ekibi, bir yandan kendi çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan engelli kardeşlerimize yönelik destekleyici hizmetlerini de esirgemediler. Adeta devasa bir kampus halini alan ve her geçen gün hizmet kalitesini artıran hastanede, bunun yanı sıra engelli kardeşlerimize de büyük hizmetler gerçekleştirildi. Bugün itibariyle ilimiz genelinde yirmi sekiz bin dolayında engelli kardeşimiz ikamet ediyor. Uluslararası Engelliler Derneği'nin Diyarbakır Şubesi olarak başlattığımız kampanyamız, engelli kardeşlerimize umut oldu. Kampanya kapsamında toplanacak plastik kapaklarla engelli kardeşlerimize sandalye temin ediyoruz. 'Topla Gel, Artık Kalmasın Engel' adı verilen bu kampanyamız, vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Derneğimiz tarafından başlatılan kampanyaya Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden de büyük destek veriliyor" dedi.

KAPAK VE ATIK NAYLON

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engellilere destek olacaklarını söyledi. Yağmur, "Hastanemizde bulunan kapak, atık naylon, plastik ve teneke gibi engelli kardeşlerimize yarayacak her türlü malzemeyi kendilerine ulaştırıyoruz. Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'ne hastanemizin muhtelif yerlerinde yer tahsis ederek, yuvarlak kutuların istiflenebilmesi için ortam hazırladık. Bundan sonra da elimizden gelen bütün olanakları engelli kardeşlerimiz için seferber edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz