Görüş Bildir

Ergenlikteki başa bela aknelere bu yöntemlerle veda deyin!

Bayanların ayna karşısında kendilerini mutsuz hissetmesine neden olan akne sorunu, genellikle yağlı ve karma ciltlerde görülür. Akne sorununu ortadan kaldırmanın en etkili yolları, doğal ürünler ve yöntemleri tercih etmektir. Akneler için satılan kozmetik ürünlerin birçoğunun içerdiği kimyasallar, cilt yapısına zarar verebilir. Aşağıda yer alan doğal akne tedavisi yöntemleri ile sizler de aknelerinizle savaşabilirsiniz.

Ergenlikteki başa bela aknelere bu yöntemlerle veda deyin!

1 - BAL VE LİMON

En etkili ve en doğal ev ilaçları; bal ve limondur. Bu yiyecekler cildi nemlendirir ve akne görünümünü hafifletmeye yardımcı olurlar. Limon ve bal karışımını yüzünüze uygulayarak, cilt yağını dengelemiş olursunuz ve akneleriniz kurumaya başlar.

2 - BUHAR BANYOSU

Buhar banyosu, en sinir bozucu aknelerle bile baş edebilmenin en etkili yollarından biridir. Kaynamış suyun içerisine esansiyel yağlar ekleyerek, buhar banyosu yapabilirsiniz.

3 - BUZ

Bir bezin içerisine buz sardıktan sonra aknelerinizin üzerine kompres yaparsanız, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayabilir ve ciltteki bakteri istilasını önleyebilirsiniz. Buz uygulaması, cilt kızarıklıklarını da azaltır ve toksinlerin ciltten arınmasına yardımcı olur.

4 - KİL MASKESİ

Doğal kil maskesi, cildin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Kil cilt ile temas ettiğinde, akne görünümünün hafiflemesini sağlar ve aknelerle mücadele eder.

5 - DOMATES

Vitaminler açısından zengin olan yiyecekler ile aknelerinizi tedavi edebilirsiniz. Domates; iltihap giderici özelliğe sahiptir ve C, K, A vitaminleri içerir. Domatesin asidik özellikleri, aknelerin kurumasına yardımcı olur. Domates maskesi uygulayarak, aknelerinizden kurtulabilirsiniz.

Kaynak: Kadının Alemi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi