Eşinin böbreği ile yaşama tutundu

ZONGULDAK'ta, 37 yaşındaki Engin Kahya, Kasım 2009'da nişanlandıktan 5 ay sonra böbrek yetmezliği teşhisi konulan 33 yaşındaki İlknur Kahya ile evlenip 7 ay önce de böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağladı. İlknur Kahya, "Aslında herkes eşimin beni nişanlıyken bırakacağını konuşuyordu.

Eşinin böbreği ile yaşama tutundu

Mayıs 2009'da otobüs durağında tanıştıktan sonra birbirlerine aşık olan Engin Kahya ile İlknur Kahya, Kasım 2009'de nişanlandı. 5 ay sonra halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne giden İlknur Kahya’ya böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Çift, hastalık nedeniyle düğünü erteledi. Engin Kahya, diyaliz tedavisi gören nişanlısına hep destek oldu. Çift, 5 Temmuz 2011'de yaptıkları düğünle de evlendi.

Düzenli bir işi olmayan bu yüzden eşinin böbrek naklini erteleyen Engin Kahya, 1 Ocak 2015'de kamu kurumunda çaycı olarak işe başlayınca 7 ay önce eşini nakil için Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'ne götürdü. Yapılan testlerde Engin Kahya'nın böbreğini eşine verebileceği belirlendi. Hastanede yapılan operasyonla nakil gerçekleşti.
'EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM'
Eşinin böbreği ile yaşama tutunan ve kontrollerinin bitmesinden sonra kuaförlük mesleğine geri dönmek isteyen İlknur Kahya, "Aslında herkes eşimin beni nişanlıyken bırakacağını konuşuyordu. Allah’a şükür eşim beni bırakmadı ve beni çok mutlu etti. Benim en büyük gücüm, kuvvetim, bu hastalıkla mücadele etmemin sebebi eşim oldu. Ailemden önce en büyük destekçim eşim oldu. Duyan herkes çok şaşırdı nakilden sonra. Heyecanla ameliyata girdik ve çıktık. Allah’a çok şükür sağlığım çok iyi. 7 ayımız bitti. Çok mutluyuz. Hayalim Allah nasip ederse 2 yıl sonunda bir çocuğumuzun olması. Doktor kontrollerim devam ediyor." dedi.
'EŞİM MUTLUYSA BEN DE MUTLUYUM'
Engin Kahya ise eşinin hastalığının birbirlerine olan sevgi ve saygıyı daha da arttırdığını söyleyerek, "Bana göre insan sevdiğine uyum sorunu yoksa organını vermeli. Çünkü o sevdiğinle beraber yaşıyorsun. Evlendik. Önce işe girdim. Sonra ameliyatımız gerçekleşti. Şu an çok mutluyuz. Herkese bu organ nakli örnek olmalı. Eşim mutlu olursa bende mutlu oluyorum" diye duygularını ifade etti.


Kaynak: DHA