G-20 zirvesinde sağlık tedbirler hat safhada olacak

Antalya’da gerçekleşecek ve dünya liderlerinin görüşmesine sahne olacak G-20 zirvesi için 637 sağlık personeli ve 103 sağlık aracı akredite edildi.

G-20 zirvesinde sağlık tedbirler hat safhada olacak

Antalya’da 11-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü de bir takım hazırlıklar yaptı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, hazırlıklara ilişkin yaptığı açıklamada, Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve 112 Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı’nın, zirve süresince 112 Acil Çağrı Merkezinde planlama ve koordinasyon görevini yürütmek üzere bulunacaklarını ifade etti. Belek’te kurulacak operasyon merkezinde 24 saat esaslı bir çalışma düzeni oluşturulduğunu da ifade eden Hülür, “Belek’te kurulacak olan ’Operasyon Merkezi’nde 24 saat esasıyla toplam 5 doktor görev yapacak. Devlet adamları, diğer konuklar ve basın mensupları için ayrı ayrı acil sağlık hizmetleri ekipleri oluşturuldu ve ambulanslar tam donanımlı hale getirildi. Zirvenin gerçekleştirileceği otelde oluşturulacak sağlık ofisinde 2 Acil Tıp Uzmanı ve 2 ATT (Acil Tıp Teknisyeni) olmak üzere toplam 4 personel görevlendirildi. Güvenli bölge dışında görev yapmak üzere hepsi A3 tipi olmak üzere toplam 5 acil sağlık hizmetleri ekibi ve aracı görevlendirildi. Görevlendirilen araçlara ilave olarak ambulanslarda doğabilecek sorunlarda kullanılmak üzere 3 tanesi güvenli bölgede, 2 tanesi de 112 teknik servisinde olmak üzere 5 araç bekletilecektir” dedi.

YÜZLERCE SAĞLIK PERSONELİ G20 İÇİN AKREDİTE EDİLDİ

Zirve için sağlık personellerinin kırmızı alana girebilecek şekilde akredite edildiğini de ifade eden Hülür, “G-20 Zirvesi için 8 acil tıp uzmanı, 79 doktor, 115 paramedik, 51 ATT, 3 sağlık memuru, 2 hemşire, 1 anestezi teknisyeni, 104 sürücü ATT, 9 sürücü, 2 kaptan, 2 gemi adamı, 2 teknisyen ve 1 bilgisayar işletmeni olmak üzere toplam 379 personel görevlendirildi. Ayrıca 59 ambulans, 8 motosiklet ambulans ve 1 deniz ambulansı olmak üzere toplam 68 ambulans Antalya iline ait helikopter ambulansa ilave olarak, Afyon ili helikopter ambulansı ve İzmir uçak ambulansı da G-20 Zirvesi süresince görevlendirildi. Bunlara ilave olarak Antalya il genelinde görev yapmakta olan 8 doktorlu ekip, 8 Paramedik’li ekip ve 1 ATT’li ekip de olası bir durumda güvenli bölgeye girebilecek şekilde akredite edildi. Bu ekiplerde toplam 204 personel görev yapacaktır. Genel olarak güvenli bölgeye girebilecek şekilde toplam 637 personel ve 102 araç akredite edildi” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz