Gazi Yaşargil’de ilk kez gerçekleştirilen RIRS ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Bir vatandaş, ilk kez gerçekleştirilen RIRS, diğer adıyla FURLAS ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Gazi Yaşargil’de ilk kez gerçekleştirilen RIRS ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Hastane bünyesinde görev yapan üroloji uzmanı Op. Dr. Ali Akkoç ve ekip arkadaşları Op. Dr. Ramazan Topaktaş ve Op. Dr. Cemil Aydın, yaptıkları ameliyatla hastanede bir ilke daha imza attılar. Böbreğinde ve böbrekle idrar kesesi arasındaki kanalın üst kısmında 2 cm ve 1 cm’lik taşı olan 22 yaşındaki Mehmet Selim Tatar, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen RIRS (Retrograd Intrarenal Cerrahi) veya diğer adıyla FURLAS (Flexibleüreterorenoskopi lazer) ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

RIRS AMELİYATI

Ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunan Fleksiblüreterorenoskopi cihazı sayesinde artık böbrek taşı ameliyatlarının tamamen kapalı olarak yapıldığına değinen Akkoç, "Daha önce hastanemizde gerçekleştirdiğimiz birçok endoskopik, perkütan, laparoskopik ve açık ürolojik cerrahilere ek olarak, FURLAS ameliyatını da Diyarbakır halkının hizmetine sunmaktan mutluluk duymaktayız. Artık Ankara’ya gitmeye gerek yok, hiçbir hastanın masrafı gitmiyor, yeşil kartlı olsa bile. Tüm ameliyatlarımız ücretsizdir. Hastalarımızın bir dua etmeleri ve sağlıklarına kavuşmaları bizleri sevindirir.” dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Doktorların gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuşan 22 yaşındaki Mehmet Selim Tatar ise “Çok hastaydım ve aşırı sıkıntı çekiyordum. Doktorların haberlerini medyadan sık sık takip ediyordum, hocalarımla ilgili çok güzel haberler okuyor, bilgiler alıyordum ve kendilerine gelmeye karar verdim. Allah razı olsun kendilerinden benimle çok ilgilendiler, hemen tetkik ve tahlillerim yapıldı. Ameliyat kararı verdiler ve başarılı bir ameliyat sonrası şimdi çok sağlıklıyım. Allah binlerce kez kendilerinden razı olsun, çok mutluyum. Ameliyat süresincede hiçbir masrafım da gitmedi. Bana ve diğer yatan hastalara çok ilgili ve alakalı davranıyorlar ve moral veriyorlardı. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum, bana yapılan bu insanlığı asla unutmayacağım, emeği geçen doktorlarıma ve hastane personellerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler