Görüş Bildir

Genç kalmak için masaj yaptırın

Palandöken Dağı'ndaki bir otelin SPA Müdürü Muhammet Bayraktar, sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve sürekli genç kalmak için herkesin ayda en az bir kere masaj yaptırmasını önerdi. Bayraktar, “Masaj binbir derde devadır. Vücuda mutluluk hormonu salgılayarak, kişinin rahatlamasına sebep olur. Antidepresan ve psikoterapi etkisi verir" dedi.

Genç kalmak için masaj yaptırın

Günümüzde yoğun kent yaşamı ve ağır iş temposunun vücutta kalıcı bir yorgunluğa sebep olduğunu özellikle yoğun iş stresi altında bulunan kişiler zamanla monotonlaşan bir hayat yaşamak mecburiyetinde kaldığını ifade eden Muhammet Bayraktar, günlük hayatta yanlış duruş pozisyonları sebebiyle bel, sırt, boyun, kol ve bacakta ağrı ve tutulmalar meydana geldiğini söyledi. Gün boyu ayakta durmaktan, masa başında, ya da bilgisayar önünde çalışmaktan oluşan ağrıların, insan hayatında önemli sıkıntılara sebep olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Her ağrı, insanda depresyon meydana getirir. Yorgunlukla artan bu ağrılar, en sık bel, sırt, boyun, omuz, kol ve bacak kasları tutulmasıyla ortaya çıkar. Görülme sıklığı, yaşla birlikte artar. Masaj, ağrıyı azaltarak yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Ağrıyı hafiflettiği için de, stresli insanları rahatlatır. Masajın kasları yumuşattığını, ödemi gidererek kas ağrılarını geçirir. Masajın diğer bir faydası da kan dolaşımını hızlandırarak vücutta biriken laktik asit birikmelerini lenf yoluyla dışarı atılmasını kolaylaştırır. Masaj, kasları tutan ağrılı bütün durumlarda uygulanır. Kas hastalıklarında ilaç tedavisinin yanında masaj uygulamaları, iyileşme hızını artırır. Kırıklarda uzun zaman alçıda kalan kol, bacak, kalça gibi bölgelere, kırık iyileştikten sonra özel masajlarla güçlendirme uygulanır" diye konuştu.

Muhammet Bayraktar, bugünlerde sıkça yaptıkları taş masajın ise soğuk kış mevsiminden çıktığımız şu günlerde insanın vücudunu kemiklerine kadar ısıttığını söyledi. Bayraktar, "Sıcak taşlarla uygulanan masaj manipülasyonları taşların şifalı ısısı yumuşak dokuların dinlenmesi ve derinlemesine rahatlamanızı sağlar.Gerilen kasların esnekliğini yeniden kazanır.Sinir sistemini düzenler. Metabolizmanın daha iyi çalışmasına ve dolaşım sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ruhunuza ve bedeninize eşsiz bir rahatlama sunar. Sağlık ve dinginlik getirir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi