Genetik şifreler psikolojiyi bozuyor

Ondokuz Maıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, günümüzdeki psikiyatristlerin; bakıcıları, anneyi ve babayı değil genetiği suçladıklarını söyledi.

Genetik şifreler psikolojiyi bozuyor

"II.Ulusal Çocuk Genetik Sempozyumu" OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Yurt içi ve yurt dışından öğretim akademisyenlerin katıldığı sempozyum açılışına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Genetik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Methiye Gönül Oğur, Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergül Tunçbilek, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Genetik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Methiye Gönül Oğur ve Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergül Tunçbilek’in açılış konuşmalarının ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan bir konuşma yaptı.

"KİŞİLİK BOZUKLULARINDA GENETİK SUÇLANIYOR"

"II.Ulusal Çocuk Genetik Sempozyumu"nun Samsun’da yapıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Akan, "Bu tür bilimsel toplantılar üniversitemiz için zenginliktir. Genetik deyince benim aklıma canlı türleri geliyor. Freud ilk görüşlerini ortaya koyduğunda bilinçaltını suçladı. Hatta o konuda çok önemli romanlar yazıldı. Örneğin 25 yaşında birisi seri cinayetler işliyor ama ’adamın hiç suçu yok, tamamen onun bilinçaltının etkisi ve 3 yaşındayken ona bakan bakıcısının suçu’ şeklinde analizler yapılmaya başlandı. Genetik, bilim kurgu yazarları için çok verimli bir saha. Şimdi ise çok daha kolay bir yolu var. Artık psikiyatristler de bakıcıları, anneyi, babayı değil genetiği suçluyorlar. Kişilik bozuklularında genetik suçlanıyor. Bütün ruhsal bozukluklar da genetikle ilişkilendiriliyor. Bu sempozyumda genetik üzerine uzmanlarımız bilgilerini paylaşacak. 3 gün sürecek olan bu sempozyumun verimli geçmesini diliyorum" dedi.

22 Ekim’de başlayan çocuk genetiği hakkında çeşitli konuların konuşulacağı "II.Ulusal Çocuk Genetik Sempozyumu" 24 Ekim’de son bulacak.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz