Görüş Bildir

Gerçeği aratmadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve 112 acil servis görevlilerinin katılımıyla Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) tatbikatı yapıldı.

Gerçeği aratmadı

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Senaryo gereği, Suriye sınırında kimyasal ve biyolojik maddeye maruz kalan bir çiftçi için ekipler harekete geçti.

Yaralı ile ilgili 112 acil sağlık istasyonunca Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği ile irtibata geçildi ve hastanenin hazır hale getirilmesi istendi.

Başhekimlikçe hastanenin KBRN Arındırma Ünitesi hazır hale getirildi ve yaralıya müdahale edecek ekip de hazır bekletildi.

Geniş güvenlik önlemi altında 112 ekiplerince söz konusu alandan alınan yaralı, gaz maskeleri ve radyasyon ölçüm cihazları ile hastaneye getirildi.

GERÇEĞİ ARATMADI

KBRN arındırma ünitesinde yaralı, elbiseleri çıkarılıp, yıkandı. Daha sonra yaralı, KBRN acil servisine alındı.

Yaralıyı getiren ambulans da yapılan radyasyon ölçümlerinden sonra dezenfekte edildi. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı aynı ünitenin müşahede odasına alındı.

Başhekim Op. Dr. Mehmet Hidayettullah Erzen, hastanenin bölge hastanesi konumunda olduğunu söyledi.

"Kimyasal olaylara müdahale durumumuzu tespit edebilmek, eksikliklerimizi görmek adına bu tatbikatı gerçekleştirdik. Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer silahlara karşı hastaların güvenliğini sağlamayı amaçlıyoruz." diyen Erzen, senaryo gereği uygulanan tatbikatın başarılı geçtiğini kaydetti.

Erzen, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi