Görüş Bildir

Göz kuruluğu daha çok kadınları etkiliyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz hastalıklarının sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülebileceğini, ancak bazı göz hastalıklarının kadınları daha çok etkilediğini söyledi.

Göz kuruluğu daha çok kadınları etkiliyor

  "Göz hastalıkları genelde cinsiyet ile bağımlı değildir" diyen Atabay, "Hem erkeklerde hem de kadınlarda çeşitli göz hastalıkları ile karşılaşmak mümkündür. Ancak bazı göz hastalıklarına kadınlar daha sıklıkla tutulum gösterebilmektedir" dedi.

  Kadınlarda en sık rastlanan göz hastalığı şeklinde bir tanım yapmak çok mümkün olmasa da genelde en sık rastlanılan göz hastalığının her iki cinsiyette de olduğu gibi kadınlarda da refraksiyon kusurları olduğunu belirten Atabay, “Miyop, astigmat ve hipermetropi şeklinde olabilen görme bozuklukları en sık rastlanan göz bozukları olarak tanımlanabilir. Yine kadınlarda en sık ameliyat gerektiren göz hastalığı düşünülürse erkeklerde de sık olarak gözlenen katarakt hastalığı buna bir örnektir” ifadelerini kullandı.

  “Kadınlarda sık olarak gözlediğimiz hastalık; göz kuruluğu”

  Atabay, “Ancak kadınlarda erkeklerden daha sık olarak gözlediğimiz hastalık olarak tanım yapmak gerekirse göz kuruluğu hastalıkların başında gelmektedir. Göz kuruluğu olarak bilinen gözyaşı tabakasının bozuklukları kadın cinsiyette ve menopoz sonrası sık olarak gözlenen bir durumdur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi