Görüş Bildir

Gribe karşı bol sıvı tüketin

Bu yıl 42 kişinin ölümüne sebep olan gribe karşı uzmanlar korunma için bol bol sıvı tüketilmesini öneriyor.

Gribe karşı bol sıvı tüketin
Adana Tabip Odası'nda gerçekleştirilen panelde bilgiler veren Dr. Suntur nezle, soğuk algınlığı, grip, kuş gribi ve domuz gribinin belirtilerinin benzeştiğini belirtti. Grip virüsünde yüksek ateşle seyreden vakaların ölümlere yol açabileceğini kaydeden Dr.Suntur, "Grip virüsü sürekli mutasyon değiştirerek karşımıza çıkmaktadır. Bu tarz vakalarda bol bol sıvı tüketilmesi, dinlenilmesi, el hijyeninin sağlanması, hastalığa yakalanmış kişilerle temastan kaçınılması ve grip aşısı yapılması önleyici olabilmektedir" dedi.

GEÇMİŞTE MİLYONLARCA KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

1918 yılında 'İspanyol Gribi' adı verilen salgında milyonlarca kişinin ölmesiyle H1N1 virüsüne dikkat çektiğini hatırlatan Dr. Mutay Suntur şöyle konuştu:
"1957 yılında Asya Gribi'nden yine milyonlarca kişi H2N2 virüsünden, 1968 yılında Hong Hong'da milyonlarca kişi H3N2 virüsünden ölmüştür. 21'nci yüzyılın pandemisi 2009 yılında H1N1 (domuz gribi) olarak değişik evreler yaşanmıştır. Türkiye'de 627, dünya genelinde 4 bin 572 ölüm vakası bildirilmişti. Domuz gribine yakalananlarda altta yatan herhangi bir hastalığa rastlanmadığı gibi, bu virüsten en çok genç erişkin yaş grubu etkilendi. Salgın olan grip virüsünün çok sayıda alt tipi bulunmaktadır. A tipi, hem insanlara hem de domuz, ördek, fok, at gibi hayvanları; B tipi yalnızca insanları enfekte eder. Grip virüsünün özgül bir kliniği yoktur. Ateş, üşütme, titreme, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kuru öksürük, şiddetli halsizlik, miyaleji gibi semptomlar, başlamadan bir gün öncesinden 10'ncu güne kadar hastalık bulaşıcıdır. İlk 2- 3 gün en bulaşıcı gündür. Sağlıklı iken yapılacak grip aşısı hastalığa yakalanmayı önler. Yumurta alerjisi olan, 6 aydan küçük bebekler, gebeliğin ilk üç ayında ve kronik hastalığı olanlar hariç herkes aşı yaptırabilir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi