Görüş Bildir

Güneş yanığına ne iyi gelir?

Güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna en popüler yanıt her zaman yoğurttur. Peki yazın en güzel yanı olan plaj keyfini bir kabusa çeviren güneş yanığına ne iyi gelir? İşte güneş yanığına ne iyi gelir sorusunun cevabı:

Güneş yanığına ne iyi gelir?

Güneş yanığına ne iyi gelir? Yazın en çok sorduğumuz soru bu olabilir. Yazın en keyifli tarafı olan plaj keyf, güneş yanığı ile zaman zaman kabusa dönüşebiliyor. Bunu engellemek için daha plajdayken önlem almakta fayda var. Eğer her şeye rağmen güneş yanıklarından kurtulamazsanız, merak etmeyin. Çözümü var. Güneş yanığına ne iyi gelir diyorsanız işte cevabı:

Salatalık: Güneş yanığına ne iyi gelir diyorsanız, öncelikle bilmeniz gereken cilt tedavilerinde ana besin olan salatalığın güneş yanıklarına da deva olduğu. Salatalığı kabukları ile birlikte rendeledikten sonra suyunu sıkın ve güneş yanığı olan bölgeye sürün. Böylelikle cilt ferahlayacak ve acı hissi azalacaktır.

Zeytinyağı: Güneş yanıklarında zeytinyağıt tek başına bir mucize olabilir. Zeytinyağı hem güneş yanığından kaynaklanan Ağrıları ortadan kaldırır hem de cildi yumuşatarak sertleşmesini ve gerilmesini engeller.

Yoğurt: Güneş yanığına ne iyi gelir sorusunda ilk akla gelen her zaman yoğurttur. Bu aslında bir klişe değil çünkü soğuk yoğurt gerçekten güneş yanıkları için etkili bir çözüm. Günde birkaç kere uyguladığınızda acının azaldığını göreceksiniz.

Aloe Vera: Güneşten yanıkları için aloe vera, doğruluğu kanıtlanmış bir çözüm yoludur. Aloe vera nemlendirici etkisiyle ağrı ve acıyı ortadan kaldırır.

Su tüketimi: Güneş yanıkları için yanan bölgelere bir şey sürmek iyi gelse de aynı zamanda su tüketimi de önemlidir. Böyleylikle cildinizin kaybettiği nem yenilenecek ve böyleylikle acı hissi azalacaktır. Üstelik su tüketimi sayesinde vücuttaki hücrelerin de susuz kalması engellenir.

Elma Sirkesi:  Güneş yanığına ne iyi gelir sorusunun bir başka cevabı da elma sirkesi. Güneşten yanıklarının üzerine bir pamuk yardımıyla elma sirkesi sürülmesi acıyı azaltır.

Siyah Çay: Türkler için bir vazgeçilmez olan çay, güneş yanıkları tedavisinde de etkili. Güneş yanığı olan bölgeye poşet çay yerleştirirseniz yanma hissi azalacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi