Hasta yakınları geceyi hastane bahçesinde geçiriyor

Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesi geceleri hasta yakınları tarafından otel gibi kullanılıyor. Şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıkta olan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen hasta yakınları çocuklarıyla birlikte kaldırımlara serdikleri kilimlerin üzerinde yatıyor.

Hasta yakınları geceyi hastane bahçesinde geçiriyor

Gün içerisinde hastanede, akşamları ise hastane bahçesinde kaldıklarını anlatan hasta yakınları bu durumun zor olduğunu söyledi. Hasta yakınları yetkililerden hastane yerleşkesi içinde bir misafirhane istedi.

EN ÇOK KADINLAR ZORLANIYOR

Yaklaşık 4 aydır hastane bahçesinde kanser hastası olan yakınını bekleyen Harran’ın Selalmaz köyünden İbrahim Aygat, “3-4 aydır buradayız. Halam kanser hastası. 1 aydır yoğun bakımda yatıyor. Mecburen gündüz içerideyiz, akşam dışarıdayız. Mecburen geçiriyoruz. Harran tarafındayız. Gidip gelmemiz zor oluyor. Onun için burada geceyi geçiriyoruz. Sahurumuzu burada yapıyoruz. Hastane yerleşkesine en kısa süre içerisinde misafirhane yapılmasını istiyoruz. Biz erkekler her yerde yatıyoruz ama bayanlar için zor oluyor.” ifadelerini kullandı.

160 KİLOMETRE GİDİP GELMEKTENSE HASTANE BAHÇESİNDE YATIYORUZ

4 gündür hastane bahçesinde kalan Halil Deniz ise eve gidip gelmek için günde 160 kilometre yol yapmaktansa hastane bahçesinde uyumayı ve oturmayı tercih ettiklerini anlattı.

Deniz, “Halamız ameliyat oldu. 4 gündür buradayız. Tek eksiğimiz misafirhane. Ufak bir şey lazım olsa şehre kadar gidip gelmek zor oluyor. Hastanenin şehirden uzak olması sıkıntılı. Benim hastam fıtıktan dolayı ameliyat oldu. 4 gündür buradayız. Yarın ya da öbür gün inşallah taburcu olur. Harran’dan buraya gidip gelmek 75-80 kilometre. Urfa’ya, Urfa’dan Harran’a oradan da köye çık. 70-80 kilometre yolumuz var. Her gün bu yolu gidip gelmek yorucu oluyor. Onun için burada kalıyoruz. Sahurumuzu kendi imkanlarımızla burada yapıyoruz.” dedi.

Hastanede misafirhane bulunmadığı için hasta yakınları park ettikleri araçlarının hemen yanına kaldırıma serdikleri yataklarda uyuyarak geceyi geçiriyor. Bazı hasta yakınları Ramazan dolayısıyla hastane bahçesinde serdikleri örtülerin üzerinde oturarak sahuru bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz