Hepatit B hastalarına aşı ücretsiz yapılacak

Sağlık Bakanlığı, Hepatit B aşısının, risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapıldığını bildirdi.

Hepatit B hastalarına aşı ücretsiz yapılacak

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, basında ''Böbrekler Çürümediyse Ücretsiz Aşıya İzin Yok'' başlığı ile yer alan ve Hepatit B aşısını ücretsiz olarak yaptırmak için hastanın iki böbreğinin de işlevini yitirmesi gerektiği ifade edilen haberin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

HEPATİT B AŞISI

Haberde adı geçen hasta Ahmet Diremler'e, 3 doz halinde uygulanması gereken Hepatit B aşısının ilk 2 dozunun ücretsiz olarak uygulandığı ve rapel (pekiştirme) dozun 6 ay sonra yapılacağı bilgisinin verildiği belirtilen açıklamada, ''Hastanın aşılarının ücretsiz olarak yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı bizzat kendisine söylenmesine rağmen hastanın gerçek dışı bu iddiada neden bulunduğu anlaşılamamıştır'' denildi.

Açıklamada, Hepatit B aşısının, risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapıldığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler