Hergün yoğurt için 5 öneri

Bağırsak hareketlerini düzenleyen ve enfeksiyonlara karşı vücudun mücadelesine yardım eden yoğurdun yararları dikkate alındığında hergün yenmesi şiddetle tavsiye ediliyor.

Hergün yoğurt için 5 öneri

Türkiye’de her 100 kişiden 35’inin yoğurt tükettiği belirlendi. Yoğurtla ilgili yapılan 5 bilimsel bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

1-     Eğer antibiyotik kullanıyorsanız yoğurt panzehir görevi görür. Antibiyotik kullanırken mutlaka akılınızda bulundurum. Antibiyotiklerin yan etkilerinden kurtulmak istiyorsanız yoğurt yemeyi unutmayınız.

2-     B vitamini üretimini tetikler. Düzenli yoğurt yemek vücudumuzun B vitamini üretmesine yardımcı olur. Nöral hastalıklardan korurken vücudun enerji dengesini düzenler. Yoğurdun bu büyülü faydasını görmek için su ile beraber tüketilmesi gerekir.

3-     Kan şekerini dengeler: Yapılan çalışmalar da gösterdi ki kan şekerini düzenlemek için her gün yağsız yoğurt yemenizde fayda var.

4-     Hastalıklara karşı doğal bir kalkan: Yoğurt içerdiği laktik asit ile diğer gıdalar arasında öne çıkıyor. Laktik asit kanserli hücrelerin üremesini engeller. Aynı zamanda astımı önlemede de önemli etkileri vardır.

5-     Sindirim sistemini kolaylaştırır. Yoğurt,bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürerek ishali de önler. Diğer bir deyişle yoğurt için bağırsak temizleyicisi de diyebiliriz.

PEKİ HANGİ YOĞURT

Tabi ki endüstriyel ve güvenilir markalar tarafından üretilen yoğurtlar sağlıklı ve güvenli. Gerçek yoğurt herhangi bir koruyucu madde kullanılmadan üretilen doğal olanıdır.

O sebeple yoğurt alırken lütfen kutusundaki bilgileri dikkatle okuyunuz.

Kaynak: Diyarbakır Söz