İlaç sektörünün gözdesi 'Pfizer'

Pfizer Türkiye, Bloomberg Businessweek tarafından her yıl yapılan ''En Gözde Şirketler'' araştırmasında, ilaç sektöründe ilk sırada, tüm sektörlerden firmalar arasında ise 9'uncu şirket oldu.

İlaç sektörünün gözdesi 'Pfizer'

Pfizer açıklamasında, 101 üniversiteden, 15 bin 203 üniversite öğrencisinin görüşlerine başvurularak Bloomberg Businessweek tarafından her yıl yapılan ''En Gözde Şirketler'' araştırması kapsamında, Pfizer Türkiye öğrenciler tarafından ''İlaç Sektörünün En Gözde Şirketi'' seçildi.

Geçen yıl 11'inci sırada yer alan Pfizer Türkiye, tüm sektörlerden firmalar arasına bu yıl 9'uncu sıradan ilk 10 şirket arasında yer alan tek ilaç firması oldu. Realta Danışmanlık ile Bloomberg Businessweek işbirliği ile bu yıl dördüncüsü yapılan araştırmada, Y Kuşağının şirketlerden beklentileri arasında ''nitelikli yönetici, sosyal sorumluluk projeleri, terfi imkanı, girişimciliğin desteklenmesi, çevre politikalarının önemsenmesi, nitelikli iş arkadaşları, etik değerler, dolgun ücret ve yeteneklerini kullanabilmek'' gibi kriterler öne çıktı.

Pfizer Türkiye'nin Doğu Avrupa, Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Hande Eskinazi, araştırma sonucuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Pfizer Türkiye'de amacımız, önde gelen işveren olma vizyonumuz doğrultusunda, sunduğumuz imkanlar ve yarattığımız olumlu imaj ile en iyi ve nitelikli kişileri bünyemize çekmektir. Bu nedenle Pfizer Türkiye olarak insan kaynakları çalışmalarımızın ülkemizin geleceği olan üniversite gençliği tarafından takdir görüyor olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Pfizer yöneticileri-öğrenci buluşmaları, kariyer günleri katılımları, ders programlarında okutulan Pfizer vaka çalışmaları, şirketimize öğrenci ziyaretleri gibi yaptığımız pek çok aktivite sayesinde gençlere ulaşabiliyoruz. Öncelikle şirketimizi ''En Gözde İlaç Şirketi'' seçen ülkemizin dört bir yanındaki gençlere, özverili ve odaklı çalışmaları sonucunda bu başarılı uygulamaları ortaya çıkaran İnsan Kaynakları Departmanımızdaki arkadaşlarımıza ve bu girişimleri destekleyen, benimseyen, yaşatan tüm Pfizer Türkiye çalışanlarına teşekkür ediyoruz.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz