İstanbul Şişli ve Okmeydanı hastanesi domuz gribi şüphelileriyle doldu taştı

Kış mevsimi, soğuklar, domuz gribi paniği derken, hastanelerdeki acil servisler grip paniği yaşayan hastalar ile doldu taştı. İstanbul'da ŞİŞLİ VE OKMEYDANI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ'nde çocuk acil servislerindeki yoğunluk göze çarparken, vatandaşın domuz gribi paniği de gün geçtikçe büyüyor

İstanbul Şişli ve Okmeydanı hastanesi domuz gribi şüphelileriyle doldu taştı

Kış mevsimi, soğuklar, domuz gribi paniği derken, hastanelerdeki acil servisler grip paniği yaşayan  hastalar ile doldu taştı. İstanbul'da ŞİŞLİ VE OKMEYDANI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ'nde çocuk acil servislerindeki yoğunluk göze çarparken, vatandaşın domuz gribi paniği de gün geçtikçe büyüyor

İstanbul’da son günlerde yaşanan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle birçok çocuk rahatsızlanarak acil servise kaldırıldı. Soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu İstanbul’da birçok çocuk çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle acil servislere akın etti.

Çocuk Acillerde yoğunluk

Rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere akın eden çocuklar, acil servislerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servislerinde müracaatlar nedeniyle yoğunluk yaşanırken acil servis çalışanlarının hastalara yetişmekte zorlandığı görüldü.

ÖZEL HASTANELERE İMKAN YOK DEVLET HASTANELERİ DOLUYOR

Yüksek ateş nedeniyle çocuğunu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne getiren Hüseyin Küçük, "İki gündür bir halsizlik vardı. Bu akşam ateşi çıktı. Domuz gribi vakaları nedeniyle korkuyorduk. Çocuğu apar topar getirdik. Acile getirdim. Çocuk hasta olunca, bizimde moralimiz bozuluyor. Yarım saat oldu buraya geleli. Önümde 7-8 kişi var. Yoğunluk var içeride. İnsanlar özel hastanelere gidemiyor. Maddi durumları imkan vermiyor. Mecburen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yığılma oluyor’’ ifadelerini kullandı.

Hastanelerde yoğunluk yaşandığını belirten Serkan Tanrıver, "Üç tane çocuğum var, üçü de sıkıntılı şu an. Getirdik, tedavisin yaptırdık. Grip olmuş, boğazlarında sıkıntı vardı. İki gündür uğraşıyorduk, öncesinde başka bir hastaneye gittik. Ardından buraya geldik. Burada şansımızı denedik. İçerisi oldukça yoğun" diye konuştu.

YÜKSEK ATEŞ AİLELERİ KORKUTUYOR

Domuz gribi vakaları nedeniyle çocuklarda görülen yüksek ateşin aileler üzerinde korkuya neden olduğu ifade edildi. Son günlerde İstanbul’da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle çocuklarda gribal enfeksiyon vakalarının çokça yaşandığı öğrenilirken uzmanların aileleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Dr. Kılıç, diğer grip virüslerinin de dolaşımda olduğu ve aynı belirtilerle seyreden hastalığa yol açtığı halde H1N1 gribine (domuz gribi olarak biliniyor) yapılan vurguların halk arasında panik ve korkuya yol açtığını söyledi. Dr. Kılıç, “Bir gece önceden öksürmeye başlayan hemen acile “domuz gribi oldum, öleceğim” paniğiyle geliyor. Aciller inanılmaz yığılmış durumda” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz