Görüş Bildir

Kadınlar bu konulara dikkat!

Belli yaş dönemlerinde ve özel günlerde kadınların dikkat etmesi gerekenler...

Kadınlar bu konulara dikkat!

 Kadınların regl, menopoz ve gebelik gibi zaman dilimlerinde neler yemesi gerektiğini alanında uzman doktorlar açıkladı.

>Kadın vücudunun her yaşta besin ihtiyacı farklı. Kadınların özellikle hamilelik, menopoz ve regl dönemleri gibi dönemlerde uygun besinleri tüketmesi sağlık ve mutluluğu artırıyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, ergenlikten menopoza beslenmenin püf noktalarını anlattı.

>GEBELİKTE YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER ÖNEMLİ

>Gebelik döneminde kadın bedeninin B grubu vitaminlerden biri olan folik asit ihtiyacının arttığını söyleyen Şeber, "Bu ihtiyacın nedeni bebeğin sinir sisteminin tam gelişmesini sağlamak ve onu sakatlıklardan korumaktır" dedi.

>Gebelerin günde 600 mikrogram, emziren kadınların ise günde 500 mikrogram folik asit alması gerektiğine dikkat çeken Şeber, "Gebelik öncesi dönemde ve gebelik süresince folik asit desteği için bir doktora danışmanız gerekir.

>Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagilleri de sofrada ön plana çıkarabilirsiniz" diye konuştu.Kadın vücudunun regl döneminde demir kaybettiği için bu dönemde demir alımının arttırılması gerektiğini anlatan Şeber, "19–50 yaş arası bir erkeğin günlük demir ihtiyacı 8–10 mg iken, kadın bedeninde bu ihtiyaç 18 mg'dır.

>Bu da kadın bedeninin daha az enerji daha fazla demir istediğini gösterir" dedi. Sağlıklı bir şekilde demir ihtiyacının karşılanması için doğru bir beslenme planı edinilmesi gerektiğini belirten Şeber, "Kırmızı et ve diğer et grupları zengin demir kaynaklarıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi