Kan Bağışı önemi Kumluca Belediyesi Kızılay ortaklığı ile vatandaşa sunulacak

Kan bağışı için seferber olan belediyeler arasına Kumluca Belediyesi'de dahil oldu. Antalya Kumluca Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile 9-27 Mayıs tarihleri arasında vatandaş kan bağışı kampanyasına davet edilecek

Kan Bağışı önemi Kumluca Belediyesi Kızılay ortaklığı ile vatandaşa sunulacak

Kan bağışı için seferber olan belediyeler arasına Kumluca Belediyesi'de dahil oldu. Antalya Kumluca Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile 9-27 Mayıs tarihleri arasında vatandaş kan bağışı kampanyasına davet edilecek

KUMLUCA Belediyesi ile Türk Kızılayı işbirliğinde 9- 27 Mayıs tarihleri arasında kan bağış kampanyası yapılacak.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nurcan Küçükali, Kumluca Belediyesi ile ortak yapılacak kan bağışı kampanyası hakkında bilgi verdi.

Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine kan sağlamak amacıyla sürekli bağış topladıklarını söyleyen Dr. Hülya Çoksak, düzenledikleri bağış kampanyalarına yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiklerini söyledi. 18 yaşını doldurmuş sağlıklı her insanın kan bağışında bulunabileceğini belirten Dr. Çoksak, "Günümüzde tıbbın da ilerlemesiyle kan bağışıyla sadece ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyacı değil, birçok hastalıklarının da tedavisi sağlanabiliyor. Bu yüzden yapılacak kan bağışları çok önemli. Bağış yapılan kan, kısa sürede bağışçı vücudunda yenilenir, yapılan bağışla ilgili herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Ekiplerimiz kan bağışı yapmadan önce bağışçı hakkında detaylı bilgileri edinerek bağış alıyor" dedi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılacak olan kan bağışı kampanyasına Kumluca Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Kan bağışı kampanyası ile ilgili ilçe genelinde gerekli duyuru ve bilgilendirmeleri sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Çetinkaya, "Kızılay kurulduğu günden bu yana her zaman insanlarımızın zor zamanlarında yanında olmuştur. Bu güzide kurumumuzun hizmetlerini daha iyi ve kaliteli olarak sürdürebilmesi için bizler sorumluluk alarak her zaman Kızılay'a destek vermeliyiz. Ben inanıyorum ki ilçe halkımız Antalya genelinde bir ilke imza atarak kan bağışı kampanyasında da farkını hissettirecek ve duyarlılığını gösterecektir. Vatandaşlarımızı 9- 27 Mayıs tarihlerinde her gün Cumhuriyet Meydanı'nda bulunacak Kızılay kan bağışı alanında gelerek kan bağışında bulunmaya davet ediyorum."

Kan Vermenin Faydaları

- Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. - Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. - Kandaki yüksek yağ oranı düşer. - Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. - Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. - Kan bağışçısı her kan verdiğinde: - AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz - Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara Kızılay tarafından:

10 bağışta Bronz Madalya

25 bağışta Gümüş Madalya

35 bağışta Altın Madalya

40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

Kaynak: Diyarbakır Söz