Görüş Bildir

Kanserde Yanlış Tedavi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Onkolog Doç. Dr. Fatih Teker, kanserde yanlış tedavi yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kanserde Yanlış Tedavi!

Bazı kanser hastalarının modern tıbbi tedavi yerine güvenirliği ispatlanmamış tedavi yöntemlerine başvurduklarını belirten Teker, sosyal medyadaki yanlış bilgilerin fazla olması nedeniyle insanların farklı tedavi yöntemlerine yöneldiğini belirtti.

Hastaların alternatif yöntemlere yönelmesinin temel sebebinin, tedavilerin rahatsız edici ve uzun olmasından kaynaklandığını anlatan Teker, şöyle konuştu:

KANSERDE ŞANLIŞ TEDAVİ

"Hastalarımızın bitkisel tedavileri yanlış kullanmasının önlenmesinde doktorların da sorumluğu büyüktür. Hastalarımıza yeterli zaman ayırıp doğru bilgilendirme yapmadığımızda daha poliklinikten çıkar çıkmaz bu boşluğu doldurmaya hazır bekleyenler olduğunu unutmamalıyız. Alternatif tıp konusunda en azından televizyonda yayınlanacak kamu spotları bile bir çok hastanın yapacağı yanlışlarını önlemeye ve  doktoruna daha fazla güvenmeye sebep olacaktır. Doktorlar olarak alternatif tıp denilen ve çoğu zaman isminin önüne medikal terimi getirilerek legalleştirilmeye çalışılan uygulamalara itibar edip standart tedavileri reddetmemeleri konusunda hastalarımızı ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi