Görüş Bildir

Kenelerin Baş Belası Tavuklar ve Kazlar iş başında

Sağlık Bakanlığı’nın Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Amasya’da kene riski yüksek olduğu için kene seti yerine beyaz tülbent dağıtacağı haberini okuduğunu belirten Amasya Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Safa Yılmaz, kendilerinin de birkaç yıldır yetiştirip...

Kenelerin Baş Belası Tavuklar ve Kazlar iş başında

Sağlık Bakanlığı’nın Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Amasya’da kene riski yüksek olduğu için kene seti yerine beyaz tülbent dağıtacağı haberini okuduğunu belirten Amasya Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Safa Yılmaz, kendilerinin de birkaç yıldır yetiştirip etrafta yayılan tavuk ve kazlar sayesinde çevresi ormanlık olan sitede görülebilecek kene, akrep ve diğer haşerelere karşı korunduklarını söyledi.

Hobi olarak yetiştirdikleri tavukların yumurtalarını da torunlarına götüren Yılmaz, “Zararlı böcek, kene ne varsa hepsini yiyorlar. Amasya sanayisinin kenesavar tavukları bunlar. Amasya sanayisinde kene olayı pek görünmüyor. O da tavuklarımızın sayesinde” dedi. Kazların da gün boyu sitenin etrafını dolaştığını anlatan 35 yıllık kaporta ustası Yılmaz, esnafların yüzde 70’e yakınının kümeslerinde tavuk, kaz ve ördek beslediklerine değindi. Kümesinde çok sayıda tavuk ve kaz besleyen mobilya atölyesi sahibi Fuat Eriş de, “Çiftlik sahibi arkadaşlarım var. Kene olduğunu söyleyenlere buradan 8’er, 10’ar tane tavuk verdiğim, ferik verdiğim zamanlar oluyor” diye konuştu.

Kaynak:Yeni Alanya

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi