Kızılay Genel Başkanı: Kan bağışını yılda 3.5 milyonlara çıkarmalıyız

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bağışı konuunda çarpıcı açıklamalwrda bulundu

Kızılay Genel Başkanı: Kan bağışını yılda 3.5 milyonlara çıkarmalıyız
TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'de yılda 2.6 milyon ünite kan bağışını 3.5 milyonlara çıkarmaları gerektiğini söyledi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Karabük Üniversitesi'nde Türk Kızılayı için düzenlenen, '1 Günde 2 bin 123 Ünite Kan Bağışı' etkinliğine katıldı. Üniversitenin Gökşen Mustafa Yücel Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kınık, kan vermenin geleneksel bir vazife olduğunu söyledi. 3 bin 330 kişilik dev bir ordunun bu konuyla ilgili çalıştığını ifade eden Kınık şöyle dedi:
"Türkiye'de bin 250 hastaneye 7 gün 24 saat yağmur, çamur, kar demeden güvenlik sıkıntılarına bakmaksızın güvenli kan temin etmeye gayret ediyoruz. Buradaki en büyük gücümüz kıymetli bağışçılarımızdır. Biz büyük bir milletiz, devletiz. Bize de büyük işler yapmak yaraşır. Karabük Üniversitesi ülkemizde 81 vilayete fark atarak güzel bir rekora imza atacak. Kızılay olarak her zaman yanınızdayız, sizleri tebrik ediyorum."
Yılda 2.6 milyon ünite kan bağışını 3.5 milyonlara doğru çıkarmaları gerektiğini ifade eden Kınık, "Burada en çok gençlere güveniyoruz. 18 yaşını tamamladığınızda ehliyet kursuna kayıt olmadan önce Kızılay Kan Merkezi’ne geliyorsunuz ve kan bağışı formlarınızı dolduruyorsunuz. Korkmuyorsunuz, hiç acımıyor. Endişeye mahal yok. 18 yaşını tamamlamış 65 yaşına kadar olan her sağlıklı birey erkeklerimiz yılda 4, kadınlarımız ise 3 kere kanlarını bağışlayabilirler. Kan verilince eksilen bir şey değil artan bir şeydir. Kan verdikçe yenilenir ve yerine konulur. Sağlığa da çok faydalıdır. Bir ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can olmaktadır. Birden fazla insana umut oluyorsunuz."

Kaynak: Diyarbakır Söz