Görüş Bildir

Limon ve portakal suyu, böbrek taşını önlüyor

Böbrek taşları, idrarın taş oluşturan tuzlar ile aşırı doygun hale gelmesi ve bu idrarın içinde taş oluşumunu önleyen maddelerin yeterli miktarda bulunmaması sonucu oluşuyor.

Limon ve portakal suyu, böbrek taşını önlüyor

Ağrı, idrarda kan, idrar yolu iltihapları, ateş, bulantı ve kusma gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Aile Hastanesi Bahçelievler Üroloji Uzmanı Dr. Tansu Güdelci, erkeklerde kadınlara oranla üç kat daha fazla görülen böbrek taşının oluşumunun en önemli nedenlerinin başında yanlış beslenme ve yetersiz sıvı alımının geldiğini belirtiyor. Güdelci, sıvı alımı ve akabinde artan idrarın taş oluşma sıklığını azalttığını ifade ediyor. 'Limon ve portakal suyu, içeriğinde bulunan sitrik asit nedeniyle taş oluşma riskini büyük ölçüde düşürür' diyen Güdelci, protein içerikli gıdalar ve tuzlu yiyeceklerin ise taş oluşumunu artırdığını söylüyor.

LİMON VE PORTAKAL SUYU

İlaçlar da böbrek taşı oluşumuna etki eden diğer bir faktör. Üroloji Uzmanı Dr. Tansu Güdelci' ye göre hipertansiyon tedavisinde kullanılan ve kalsiyum ve sodyum içeren bazı ilaçlar taş oluşumunu artırıyor. İdrar söktürücü ilaçlar ise bazı durumlarda taş oluşma riskini artırabilirken bazı durumlarda da azaltabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi