Görüş Bildir

Medya'ya sağlık indirimi!

Özel Bağlar Hastanesi ile Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği arasında gazetecilerin sağlık hizmetlerinden yüzde 25 indirimli faydalanması için protokol imzalandı.

Medya'ya sağlık indirimi!

Kentte yayınlanan altı yerel gazetenin bir araya gelerek oluşturduğu Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) ile Özel Bağlar Hastanesi (ÖBH) arasında gazetecilerin sağlık hizmetlerinden indirimli faydalanması için protokol imzalandı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 2011 yılından beri tam teşekküllü olarak hizmet veren Özel Bağlar Hastanesi ile Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği arasında yapılan görüşmelerin ardından kentte görev yapan gazetecilerin sağlık hizmetlerinden yüzde 25 indirimli faydalanması için protokol imzalandı.

Basın emekçilerin sorunlarını iyi biliyoruz

GYGD temsilcileri İhsan Özdemir, Osman Ergün, Mehmet Zeki Özer ve Mesut Fiğançiçek’in Özel Bağlar Hastanesi Genel Müdürü Zeynep Odabaşı Filiz ile yaptıkları görüşmenin ardından gerçekleşen imza töreninin ardından konuşan Zeynep Odabaşı Filiz, basın emekçilerinin zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, “Bize bu teklif geldiğinde memnuniyetle karşıladık. Basın camiasına bu yönde bir katkımız olması açıkça bizi heyecanlandırdı ve kısa zaman içinde de protokolü imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

“Yerel basın için çalışmaya devam edeceğiz”

GYGD Genel Sekreteri Osman Ergün, Dernek olarak ilk amaçlarının gazeteler ve çalışanların şartlarını iyileştirici çalışmalar olduğunu söyledi. Ergün, Özel Bağlar Hastanesi ile yapılan görüşmelerin kısa sürede pratiğe dökülmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Özel Bağlar Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Basın emekçilerine yüzde 25 indirim

İndirim hakkında bilgi veren GYGD Başkan Yardımcısı İhsan Özdemir ise, hem gazetecilerin hem de bakmakla yükümlü oldukları kişilerin SGK Katılım Payı hariç yüzde 25’lik indirimden yararlanabileceğini belirterek, “Gazeteci arkadaşlarımız, hastanede sezaryen, sünnet ve kürtaj dışındaki tedavi hizmetlerinden faydalanabilecekler. Bunun için hastaneye geldiklerinde çalışan olduklarına ilişkin hasta giriş işlemlerini yaptırmaları ve banko görevlilerine Kurumunu ibraz etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi