Melisa Çayı ve Nane astım için birebir

Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, son yıllarda artış gösteren Astım hastalığına karşı melisa çayı ve nane tüketiminin büyük ölçüde fayda sağladığı ortaya çıktı.

Melisa Çayı ve Nane astım için birebir

Yapılan araştırmalara göre melisa çayı ve nane astıma büyük engel olduğu ortaya çıktı. Çayın içine gerçek bal katıldığında antioksidan etkisi 8 - 10 kat artırdığı gözlemlendi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bu hasarı engellemede tüketilen besinlerin içeriğinde yer alan polifenoller, flavonoitler, karotenoitler, C, E ve A vitaminleri gibi zengin antioksidan bileşenlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Çay olarak yararlanılan bitkilerin içerisindeki antioksidan etkili polifenol, flavonoit gibi bileşenlerin sıcak suda hızla çözündüklerini anlatan Prof. Dr. Yeşilada, “En zengin antioksidan etkili bitki çayları beyaz ve yeşil çayın ardından siyah çaydır. Yine melisa - nane çayının da etkisi araştırmalarda kanıtlandı” açıklamasını yaptı. Araştırmalarda bu çaylara gerçek bal ilavesinin antioksidan etkiyi 8 - 10 kat artırdığı gözlemlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz