Görüş Bildir

Minik Talha'ya Başbakan Davutoğlu yardım elini uzattı

Antalya’da kalbinde 4 yırtıkla dünyaya gelen bebekleri minik Talha'nın yaşama tutunabilmesi için acil kalp ameliyatı olması gerektiğini belirten Uğur-Gülhan Söğüt çiftinin yardım çığlıklarına, Başbakan Ahmet Davutoğlu kayıtsız kalmadı. Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile ambulans uçak hazırlandı, hastanede uygun yerin hazırlanması bekleniyor.

Minik Talha'ya Başbakan Davutoğlu yardım elini uzattı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan esnaf Uğur Söğüt (42) ve ev hanımı Gülhan Söğüt (41) çiftinin 4’üncü çocukları, 4 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde normal gününde sezaryenle dünyaya geldi. Bebeğin Down sendromlu ve buna bağlı olarak kalbinde 4 yırtık olduğu belirlendi. Yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınan ve Talha ismi verilen bebek 4 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Anne Gülhan Söğüt’ün kucağına iki kez alabildiği Talha bebeği aile, şimdilerde sadece haftada 3 kez 5 dakika kuvözde görebiliyor. Minik Talha'nın yaşama tutunabilmesi için ise acil kalp ameliyatı olması gerekiyor. Aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için hastane bahçesinde araçlarının içinde yaşarken, bebekleri için uygun ameliyatın yapılacağı hastaneyi araştırmaya başladılar. Uğur-Gülhan Söğüt çiftinin yardım çığlıklarına Başbakan Ahmet Davutoğlu kayıtsız kalmadı. Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla ambulans uçak hazırlanırken, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde uygun yerin hazırlanması bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU DA İLGİLENDİ

Bebeklerinin sayılı günleri olduğunu ve bir an önce ameliyat olması gerektiğini dile getiren baba Uğur Söğüt, “Sağolsun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bizimle ilgilendi. İzmir Tepecik Hastanesi’nden ameliyatı üstlenecek doktor bulundu. Ama o hastanenin yoğun bakım ünitesi doluydu ve bize yaklaşık 1 ay süre verdiler. Bizim o kadar zamanımız yoktu. Bir telefonla sevinmiştik ama yeniden hüzne boğulduk. Bekleme süresi verdiler” dedi.

"BAŞBAKAN ÖZEL OLARAK İLGİLENİYOR"

Umutlarının bir anda tükenmeye başladığını aktaran baba Söğüt, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özel kalemi aradı. Ve Talha bebeğimizle Başbakanımızın özel olarak ilgilendiğini söyledi. Bebeğimizi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne aldıracaklarını söylediler. Hastane ile görüşme yapıldı. Orada da yeni doğan yoğun bakım ünitesinde doluluk olduğu söylendi. Ama en kısa sürede uygun yerin ayarlanacağını belirttiler. Başbakanımız umutsuzluğa kapılmamamızı, bebeğimizi uygun hastaneye aldıracaklarını söylemiş. Bebeğimiz için şu an uçak ambulans hazırlatmışlar. Allah razı olsun. Umutsuzluğa kapılmıştık ama yeniden hayat bulduk” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’A GÜVENİYORUZ"

"İnşallah Başbakan Davutoğlu’nun yardımıyla bebeğimiz sağlığına kavuşacak" diyen Uğur Söğüt, “İnsanın elinden tek başına hiçbir şey gelmiyor. Çok uğraştım ama sonuç elde edemedim. Başbakan Davutoğlu sesimizi duydu. Hiç beklemiyorduk. Bebeğimiz inşallah sağlığına kavuşacak. Umutlu hissediyorum” dedi.

Anne Gülhan Söğüt ise çok mutlu olduklarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na güvendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi