Görüş Bildir

Organları ters taraftaydı

İç Organları Göğüs Kısmında Olan Bebek Başarılı Ameliyatla Hayata Döndürüldü

Organları ters taraftaydı

Karın içi organlarının bir çoğu doğuştan göğüs içinde olan bir günlük Bebek, 3 saatlik bir operasyonla hayata döndürüldü.

Birçok karın organı doğuştan karın zarı yırtığı nedeniyle göğüs içinde bulunan, tıp dilinde konjenital diyafragma denilen ve bir günlük olduğu açıklanan Bebek Yıldız'a Medical Park Batman Hastanesi'nde Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ali Çiftçi tarafından yapılan ameliyatla tekrar yaşama döndürüldü.

İÇ ORGANLARI GÖĞÜS KISMINDA

Başka bir hastanede dünyaya gelen ve Medical Park Batman Hastanesi'ne getirildikten sonra, solum sıkıntısıyla makineye bağlanan Bebek Yıldız, yapılan tetkik ve muayenelerle iç organlarının bir bölümünün olması gereken yerin dışında, göğüs içinde olduğu tespit edildi. Yüzde elli yaşama şansı olduğu ifade edilen Bebek, Medical Park Batman Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ali Çiftçi'nın hızlı müdahaleleri ve 3 saatlik zorlu bir operasyonla hayata döndürüldü. Ameliyattan sonra takip ve bakımı yapılan Bebek, akciğeri gelişip, yemek yiyebilir duruma gelince taburcu edildi.

AMELİYATLA HAYATA DÖNDÜ

Yıldız ailesinin altıncı bebeği olan ve hayata yeniden merhaba diyen Bebek, ailesinin yüzünü güldürdü. Operasyondan sonra bebeğe Umut adını veren baba Yıldız, "Bebek bizim umudumuz oldu, doktorlar bize durumunu açıklayınca çok korktuk, ameliyattan sonra bebeğimizin sağlığı düzeldi. Medical Park Batman Hastanesi'ne ve özellikle Op. Dr. Ali Çiftçi'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

SOLUNUM CİHAZINA TAKILIYDI

Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ali Çiftçi ise, "Hasta bize geldiğinde solunum cihazına bağlıydı, karın içi organları göğsün içindeydi. Doğuştan diyafragma zarı yırtık olduğu için ince bağırsak, kalın bağırsak, dalak ve karaciğerin bir kısmı hepsi göğüs boşluğundaydı ve baskı yaptıkları için akciğerleri de gelişmemişti. Ameliyatını ve ameliyat sonrası takipleri yaptık. Bebek şuan ağız yoluyla besleniyor ve akciğerleri de gelişti. Sonuçtan çok mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi