Ruh sağlığı eğitimi

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merzezi'nde eğitime katılan 15 hasta ve hasta yakını düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Ruh sağlığı eğitimi

Hastanede düzenlenen törenle Toplum Ruh Sağlığı Merkezi dönem sonu ve grup terapisi eğitimi alanlara sertifika verildi. Sertifika dağıtım törenine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, başhekim yardımcıları Dr. Vehbi Kılıç ve Dr. Ekrem Demirtaş, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Onur Börtüçene ve

RUH SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Toplum Ruh Sağlığı Uzmanı Naim Kopan katıldı. Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulabilmesi için kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin il merkezi ve ilçelerde yaşayan kronik ruhsal hastalara yönelik ayakta düzenli takip ve tedavisinin yanı sıra; resim, el sanatları, müzik gibi uğraşı tedavileri ile psiko eğitim, ruhsal ve toplumsal beceri eğitimi yapılarak hastaların topluma kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. 1 psikiyatrist, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 3 hemşire, 1 tıbbi sekreter, 2 hizmetli, 1 güvenlik elemanı ile verilen eğitimlere katılan 15 kişiye sertifikaları verildi.

Sertifikalar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ve Toplum Ruh Sağlığı Sorumlu Hekimi Psikiyatri Dr. Ayfer Apaçık tarafından verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz