Görüş Bildir

Sağlık Bakanı açıkladı; şehir hastanelerinde ek ücret ödenecek mi?

"Şehir hastanelerini bulunduğu bölgenin son noktada hizmeti veren sağlık üsleri olarak konumlandırıyoruz."

Sağlık Bakanı açıkladı; şehir hastanelerinde ek ücret ödenecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde devlet hastanelerinden farklı herhangi bir ücret ödenmeyeceğini açıkladı.

Ankara’da bir grup gazeteci ile birlikte Bakan Koca ile görüşen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hürriyet’te yayımlanan izlenim yazısında Koca’nın şu sözlerini aktardı:

FARK ÖDENECEK Mİ?

“Şehir hastanelerini biz bulunduğu bölgenin son noktada hizmeti veren sağlık üsleri olarak konumlandırıyoruz. Bölgenin sağlık üssü olma anlamında hem nitelikli hizmet hem fiziki şartlarıyla ileride olan hem ileri teknolojisiyle ile önde olan hem nitelikli insan kaynağı ile önde olan hem de branş çeşitliliğiyle birçok alanda son nokta olarak görülen ve hastanın kanalize olduğu sağlık üssü olarak planlamak istiyoruz.”

“Hastaların ücret konusunu kafaya takmasına gerek yok. Çünkü herhangi bir devlet hastanesinde ne ödüyorsanız burada da onu ödeyeceksiniz. Yani sadece küçük katkı payı haricinde ayrı bir ödeme yapmayacaksınız.

Selvi, “Bilkent Şehir Hastanesi’nin başhekiminin de ”Hastanemiz çok lüks olduğu için hastalar önce ayrıca para ödeyecek miyim diye endişe ediyor. Rahat olsunlar, herhangi bir ödeme yapmayacaklar” dediğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi