Görüş Bildir

'Sağlık sektörü, elektrik kesintilerinden etkilenmedi'

Türkiye’de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak sanayi kesimi çok fazla etkilenirken, Sağlık Bakanlığı kesintilerden dolayı sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

'Sağlık sektörü, elektrik kesintilerinden etkilenmedi'

Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır. Sağlık kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım, hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk oluşturacak bir durum yaşanmamıştır. Ülke genelinde evlerinde solunum destek cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalarımız, 112 ambulansları ile en yakın hastanelere nakledilmiştir."

Bakanlık açıklamasında, soğuk zincir uygulamasına tabi olan aşı ve serumlar için ülke genelinde tüm üniversite, eğitim ve araştırma, devlet hastanesi ile aile sağlığı merkezlerinin depo ve buzdolaplarında jeneratör ve kesintisiz güç kaynağı bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, yine de bütün bu önlemlere rağmen soğuk zincir kırılması meydana gelirse soğuk zincir kırılması gerçekleşen aşı ve antiserumların kullanımının durdurulduğu ve imha edildiği hatırlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi