Sağlıkçılar koşulların iyileşeceğini umut ediyor

Diyarbakır’da sağlıkçı temsilcileri, karşılaştıkları bazı sorunları dile getirip idarecilerin çözüm odaklı olduklarından umutlu olduklarını söyledi.

Sağlıkçılar koşulların iyileşeceğini umut ediyor


Diyarbakır Genç Sağlık Sendikası Şube Başkanı Faysal Yiğit, Diyarbakır’da bir ay içerisinde kendilerine ulaşan bazı sorunları tespit ettiklerini dile getirdi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı meslektaşlarının eczaneye inip ilaçları aldığı bilgisini paylaşan Yiğit, oysaki İl Sağlık Müdürlüğünün aylar öncesinde bütün hastanelere ilgili evrakları gönderdiğini hatırlatarak,

“Hastane başhekimimizle görüşüp yoğun bakımda çalışan meslektaşlarımızın eczaneye inip ilaç almayacaklarını söyledik. Ekim aynın sonuna kadar bu sorunu çözeceklerini dile getirdiler. Kadın Doğum Hastanesi aciline röntgen getiriliyor. Getirilen cihaz meslektaşlarımızın odasına yerleştirilirken, onlara da odadan uzak bir oda tahsis edilmesini istiyoruz. Başka hastanelerde görevli arkadaşlarımızın çalışma saatlerinin düzenlenmesini istiyoruz”

dedi.


112 Acil İstasyonlarının fiziki şartlarının düzenlenmesini istediklerini ifade eden Yiğit,

“Çözüm odaklı idarecilerimizin bu sorunları çözeceklerinden şüphemiz yoktur. Meslektaşlarımız ve idarecilerimizle iletişim halindeyiz. Ekim ayında sahada olup, eksik olan her şeyi dosya şeklinde yöneticilerimize ileteceğiz”

diye konuştu.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz