Sağlıksız köy kalmasın

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü belediye sınarları içinde bulunun köylerde sağlık taraması başlattı. Sağlık taraması sonrası etkinliğe katılan Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ,çocuklara ve kadınlara sağlık ürünleri ve hediyeler dağıttı.

Sağlıksız köy kalmasın

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi’nin yürüttüğü ortaklaşa programla Kayapınar Belediyesi sınarları içinde bulunun köylerde sağlık taraması başlatıldı. İlk uygulama belediyeye bağlı Mizgin köyünde yapıldı. Belediye tarafından yaptırılan mahalle evinde yapılan sağlık taramasına Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı Servet Yılmaz, meclis üyeleri, köy muhtarı ve sağlık ekibi katıldı. Sağlık taramasında ilk olarak kadın sağlığı, aile planlaması, kadın üreme sağlığı, diş sağlığı ve aile içi şiddet konularında görüntülü seminer verildi. Daha sonra kan şekeri ölçümleri, tansiyon, çocuklar için büyüme-gerileme yönünde takipler yapıldı. Yine 0-5 yaş arası çocuklarda boy-kilo değerlerine bakıldı.

“HİZMETTE AYRIM YAPMIYORUZ “

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ, “ Köylerin belediyelere bağlanmasıyla birlikte her konuda ilk kez hizmetle tanıştılar. Bu anlamda bu sağlık taramasını geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda belediyelerimizle birlikte ortaklaşa başlattık. Bu çalışma özellikle sağlık konularında bilgilendirme ve korunma yöntemlerini ilgili temel bilgiler verilmekte. Sonuç olarak belediye olarak sorumluluk alanımıza giren her yere hizmet götürmek önceliğimizdir. Hizmette ayrım yapmadığımızın somut örneği köylerimize yaptığımız hizmetlerdir “ şeklinde konuştu.

 Sağlık taraması sonrası kadınları temizlik ürünleri dağıtımı yapılırken, Başkan Vekili Mahmut Dağ, içinde çocuk kitapları, Kürtçe masal okuyan bebek, dış fırçası ve macun bulunan hediyeler dağıtıldı. Sağlık taraması önümüzdeki günlerde belediye bağlı Uyandık, Beneklitaş, Cankatran, Cucuk ve Gözegöl köylerinde devam edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz