Sağlıkta tersine göç başladı

Şimdiye kadar Diyarbakır’dan başka yerlere hasta sevk eden Dicle Üniversitesi artık dışarıdan gelen hastaların tercih ettiği bir hastane oldu.

Sağlıkta tersine göç başladı

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi yaptığı başarılı ameliyatlarla ülke çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. Hasta kabulüne başladığı kısa bir süreye rağmen hastaların güvenini kazanan Kalp Hastanesi ülke çapında aranan hastane konumuna geçti.

Yurt içinde İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere çeşitli bölgelerden gelen hastaların yanı sıra, çevre ülkelerden Irak, Azerbaycan ve Suriye’den hastaların geldiği Kalp Hastanesi’ne teşekkür mektupları yağıyor.

Gördükleri tedavinin ardından sağlığına kavuşan hasta yakınlarından Seyit Akdağ, Cahit Can, Mehmet Duygu, Veysi Yaşar, Neşet Tuncer, İbrahim Ödünç, Basri Altun, Arzu Perihanoğlu, M.Salih Durmaz, Tuncay arslan, Kemal Ayaz, Veysel Dulgaç ve daha birçok hasta ve hasta yakınlarından Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan’a teşekkür mektupları geliyor.

BAŞKA HASTANELERDE ŞİFA BULAMADI


Kalp Hastanesi’nde yapılan müdahalelerle sağlığına kavuşan hastaların, hastanede kaldıkları süre içerisinde verilen kaliteli hizmet, ilgi alaka ve etkili tedaviden dolayı memnuniyetlerini dile getirdikleri mektuplardan bir kaçı şöyle;

“Hastam kalp kriz geçirmişti. D.Ü. Kalp Hastanesine getirdim. Hastamı hemen yatırdılar. Çok ilgilendiler. Hastamın tıkalı olan damarlarını anjiyo ile açtılar. Tedavi süresince çok memnun kaldık. Böyle bir hastane kurduğunuz için çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullanırken, bir başka hasta da memnuniyetini şöyle dile getirdi,

 “ Hastamı İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesine götürdüm. Atatürk Üniversitesi Hastanesine götürdüm. Net bir netice alamadım. En son D.Ü. Kalp Hastanesine getirdim. Burada yapılan başarılı müdahale sonucunda hastam sağlığına kavuştu. Başta başhekim Prof. Dr. Sait Alan olmak üzere M.Sıddık Ülgen hocaya ve tüm ekibine ayrı ayrı sonsuz teşekkür ederim.”

KALP HASTANESİ BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI


Hastaneler Başhekimi prof. Dr. Sait Alan aldıkları bu teşekkür mektuplardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, " hastalarımızın sağlığına kavuşması bizleri mutlu ediyor. Son 4 yılda yaptığımız etkili ve özverili çalışmalar neticesinde büyük aşamalar kaydettik. bunun en güzel örneği hastanelerimizde yaptığımız değişim ve dönüşümdür.Bugün İstanbul’da yapılan müdahaleye rağmen şifa bulamayan ve ölüm riski büyük zor bir vaka olan Ercan A. adındaki hastayı başarılı bir girişimle sağlığına kavuşturan Kalp Hastanemiz “ En Başarılı Vaka Ödülü “ nü alır duruma geldi. Bu da Diyarbakır ve bölge adına mutluluk vericidir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz