Şifa Kaynağı Udi Hindi Yağını Duydunuz mu?

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in insanlığa önerdiği şifa kaynağı udi hindi yağını dudunuz mu?

Şifa Kaynağı Udi Hindi Yağını Duydunuz mu?

Yüzyıllardır sağlık amacıyla kullanılan ve son zamanlarda adından sıkça söz ettiren udi hindi yağını henüz pek çok kişi bilmiyor. Hatta Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in insanlığa önerdiği şifa kaynağı udi hindi yağını dudunuz mu? Bu yağ güçlü mikrop öldürücü özelliğiyle biliniyor.

Özellikle, üst solunum yolu hastalıklarına doğrudan fayda sağlayan udi hindi yağının faydaları herkesin dikkatini çekmeye başladı. Udi hindi ağacı çok hoş kokulu bir ağaçtır. Odunsu bir yapıya sahip olan bu ağaç, toz halinde veya yağ halinde kullanılmaktadır.

Şifa Kaynağı Udi Hindi Yağını Duydunuz mu?

Malaya ve Hint adalarında oldukça yaygın olan udi hindi ağacı, çoğu Asya ülkesinde de bulunmaktadır. Bu ağaç ne yazın ne de kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Bu ağacın bir diğer adı da udi ağacıdır. Ülkemizde pek çok kişi tarafından bilinmeyen ancak son zamanlarda pandemi ile duyulmaya başlanan udi hindi, birçok ülkede alternatif tıp olarak sağlık alanında kullanılıyor. Kust-i Bahri olarak da bilinen bu ağaç aynı zamanda güzellik ve koku ürünlerinde de kullanılmaktadır. Yapraklarından ayrılan bitkiler, ağaçtan elde edilen özsuyuyla birlikte güneşte kurutulur. Bu aşamadan sonra kullanıma hazır hale gelirler. Udi hindi bitkisi, çok güçlü bir antiseptik olarak uzmanlar tarafından kullanılması önerilen bir bitkidir. Özellikle koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte insanların duymaya ve kullanmaya başladığı bu şifalı bitki, koronavirüsü daha hafif atlatmak için birebir. Antiseptik özelliğiyle ağrı kesici etkiye sahip olan bu bitki, çoğu zaman baş ağrısı çekenlere deva oluyor.

Udi Hindi Yağı

Boğaz kuruluğuna veya bademciklerin yaygın iltihaplanmasına karşı udi hindi yağı büyük fayda sağlar. Boğazdaki hasarın azalmasına ve balgamla biriken virüslerin atılmasına yardımcı olur.
Uzmanlar, cilt hastalıklarında udi hindi tozu ve bal’ın karıştırılıp cilde uygulandığında daha gergin ve canlı bir görünüm kazanacağını söylüyor.

Şifa Kaynağı Udi Hindi Yağının Faydaları

  • Özellikle solunum için harika bir bitki olan udi hindi, virüslere ve bakterilere karşı bir duvar örüyor. Hasar görmüş boğazı temizleyerek daha sağlıklı nefes almanıza yardımcı olur. Artan iltihaplardan tek seferde kurtulmanızı sağlar.
  • Mikrop ve bakterilerin birikmesine izin vermez.
  • Mide ve sindirim problemlerini çözerek reflü şiddetini büyük ölçüde azaltır.
  • Vücudumuza gerekli enerjiyi veren udi hindi yağı, sinir sistemimizi yenerek stres ve depresyon durumlarının önlenmesine yardımcı olur.
  • Güçlü bir ağrı kesici özelliği olduğundan ağrı sorunlarımızın ortadan kalkmasına büyük katkı sağlar.
  • Bağışıklık sistemimizin güçlenmesine ve direncimizin artmasına yardımcı olur.

Peygamberimiz (SAV) udi hindisi hakkında şöyle buyurmuştur: "En iyi tedaviler hacamat ve udi hindi ile yapılır." Udi hindi kronik, bronşit ve astım hastalıklarına şifadır.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz