Siyah üzüm tüketin, kistlerden kurtulun

Allah’ın yarattığı her meyvenin sayısız faydası var ve araştırmacılar meyvelerden her gün yeni bir fayda keşfediyor. Son olarak siyah üzümün resveratrol içerdiğinden dolayı kadınların baş belası olan çikolata kistine karşı çok iyi gelen mucizevi bir faydası keşfedildi.

Siyah üzüm tüketin, kistlerden kurtulun

Bir grup bilim insanı tarafından yürütülen araştırmada, siyah üzüm yemenin yumurtalıklarda oluşan kistleri tedavi ettiği saptandı. Bazı üniversitelerdeki bilim insanlarından oluşan grup, laboratuvar deneyleri sonucu siyah üzüm tüketmenin, kadınlarda adet düzensizliği, kısırlık, düşük yapma gibi birçok soruna neden olan, yumurtalıklarda oluşan kistleri tedavi edici etkisi bulunduğu sonucuna ulaştı. Çalışmanın yürütücülerinden İstanbul Bilim Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Deneysel Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş,yaptığı açıklamada, yumurtalıklarda büyüme ve çok sayıda kist oluşumu ile giden Polikistik Over Sendromu'nun (PKOS) kadın hastalığı olduğunu ve yaptıkları araştırmalar sonucunda en fazla siyah üzümde bulunan 'resveratrol' adlı bileşiğin bu hastalığı tedavi ettiğini saptadıklarını söyledi.

KAYISI, ÜZÜM, DUT, ERİK 

Öte yandan resveratrol adlı maddenin en fazla siyah üzümde ayrıca kayısı, üzüm, dut, erik, fındık, elma gibi birçok meyvede bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz