Tatil sonrası metabolizmanızı hızlandırın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, vatandaşların tatilde aldıkları kiloları bol su tüketerek ve metabolizmayı hızlandırarak verebileceklerini söyledi.

Tatil sonrası metabolizmanızı hızlandırın

Bayram tatilinde yiyeceklerine dikkat etmeyerek kilo alan vatandaşlara uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, Tatil döneminde özellikle karbonhidrattan zengin besinleri tüketenlerin kilo alabildiğini söyledi.

Kiloların yağa dönüşmeden verilmesi gerektiğine dikkat çeken Özcan:

“Aldığınız kilolar yağa dönüşmeden kısa sürede toparlanabilirsiniz. Tatil sonrası bir kaç gün işlenmiş gıdaları, hayvansal ürünleri ve karbonhidratı sınırlandırın. Meyve - sebze tüketimini artırın. Kilo artışınızın sebeplerinden biri de yaşadığınız kabızlık sorunu olabilir. Tatil döneminde sebze ve meyve tüketiminiz azaldı ise kabızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Bu sebeple, sebze tüketimini artırın ve öğünlerinizde mutlaka bolca salata tüketin. Salatalarınız içine 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyebilirsiniz. Ara öğünlerinizde kuru kayısı, kuru incir gibi meyveleri tüketebilirsiniz. Bu besinler bağırsak hareketlerinizi artıracaktır” dedi.

“Hareketinizi Artırın”

Metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yolunun yürüyüş olduğuna dikkat çeken Özcan, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Günlük 45 dk veya 1 saatlik yürüyüşler size iyi gelecek ve tatilde aldığınız kiloları vermenizi hızlandıracaktır. Su tüketimi vücuttaki toksinleri dışarı atar. Ve ödem problemi yaşıyorsanız, vücudunuzda ki ödemi atmanıza da yardımcı olur. Sıcak havalarda terleyerek de su kaybı yaşıyoruz bu nedenle bayanlar günde en az 10 erkekler ise 12 bardak su içmelidir. Cacık, ayran, kefir gibi kalsiyum içeren besinleri sıcak havalarda beslenmenizden eksik etmeyin ve sıvı alımını destekleyin. Gün içerisinde tükettiğiniz çay, kahve vücudunuzdan su atar. Bu dönemde çay ve kahve tüketiminize de dikkat edin.”

Kaynak: Diyarbakır Söz