Tek Ameliyatla Kurtuldu

Diyarbakır’da yaşayan 48 yaşındaki Hediye Öz’ün 2002 yılında karaciğerinde 13 cm’lik bir kitle belirlendi.

Tek Ameliyatla Kurtuldu

Başvurduğu doktorlar ameliyat edemeyiz, durumu takip edelim dedi ve Hediye Öz’ün karaciğerindeki kitle yıllar içinde daha da büyüdü.

Yıllarca sağlığıyla ilgili endişe ile yaşayan Öz’e, son dönemlerde şikayetleri daha da artınca kitlenin boyutunun 19 cm’e ulaştığı bunun yanı sıra böbreğinde de bir kitlenin olduğu ve vakit kaybetmeden ameliyat olması gerektiği söylendi.

Hediye Öz Özel bir hastanede tek ameliyatta hem karaciğerinde hem de böbreğinde bulunan kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

DİYARBAKIR-2002 yılında karaciğerinde bir kitle belirlenen Hediye Öz, büyük korku ve panik yaşadı. Doktorlar tarafından hastalığı hakkında bilgi verilerek şu an için sadece takip yeterli denildi.

Yıllar karaciğerine daha çok zarar verdi

Hediye Öz, 13 yıl boyunca doktorların uyarılarını dikkate alarak yaşadı. 13 yıl sonra, 2015 yılının sonlarında şikayetleri giderek artınca hemen doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerde karaciğerindeki kitlenin 19 cm kadar büyüdüğü, bunun yanı sıra böbreğinde de kitle olduğu ortaya çıktı. Acilen ameliyat olması gerektiği söylenen Hediye Öz, endişe içinde nerede ameliyat olabileceğini araştırırken İstanbul’a gitmeye karar verdi. Ama bir yakınının tavsiyesi hayatını değiştirdi.

7 saatlik ameliyatta kitlelerden kurtuldu

Hediye Öz, burada Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Ercan Gedik’e muayene oldu. Karaciğerinde ve böbreğinde bulunan kitlenin ameliyat ile alınması gerektiğini doğrulayan Prof. Dr. Gedik, durumu yakını olan ve aynı hastanede çalışan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Gedik’e bildirdi. İki akademisyen doktor tarafından değerlendirilen tetkikler sonucunda tek ameliyatta karaciğerde ve böbrekte bulunan kitlenin alınabileceği Hediye Öz’e belirtildi. Öz’ün karaciğerindeki kitle Prof. Dr. Ercan Gedik tarafından, ardından aynı ameliyata giren Doç. Dr. Abdullah Gedik tarafından da börekte bulunan kitle alındı. Öz, 7 saatlik ameliyat sonunda sağlığına kavuştu.

2 ameliyat gözümü korkutuyordu ama iyi ki oldum diyorum

Hastalığını 13 yıl önce öğrendiğinde yaşadığı korkuyu, ameliyat kararı alınınca tekrar yaşadığını dile getiren Hediye Öz, “Ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde eşimle birlikte ilk aklımıza gelen İstanbul oldu. Bazı tanıdıklarımız da bu ameliyatın Diyarbakır’da yapılamayacağını söylüyordu. İstanbul’a gitmeye hazırlanırken yine bir yakınımızın yönlendirmesiyle Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne geldik. Prof. Dr. Ercan Gedik ve Doç. Dr. Abdullah Gedik son derece riskli olan bu kitlelerden beni kurtardı. Bir seferde 2 ameliyat zor olur diyordum ama şimdi hızla iyileşmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Önce karaciğer, sonra böbrekteki kitle alındı

Prof. Dr. Ercan Gedik, Hediye Öz’ün kendilerine başvurduğunda çok tedirgin olduğunu belirterek "Öncelikle tetkikleri Doç. Dr. Abdullah Gedik ile değerlendirdik. Hediye Hanım’ın karaciğerinde 19 cm, böbreğinde ise 3 cm büyüklüğünde kitleler vardı. Hediye Hanım’a ve eşine hastalık ve tedavisi hakkında detaylı bilgi verdik. O andan itibaren Hediye Hanım ve eşi Abdulhamit Bey oldukça rahatladı ve ameliyatı kabul ettiler. İlk olarak karaciğerdeki daha sonra da böbrekteki kitleyi aldık. Ortalama 7 saatlik bir operasyon sonucunda hem karaciğerindeki hem de böbreğindeki kitleden kurtulan Hediye Hanım sağlığına kavuştu. Ameliyat olmasaydı durumu gitgide kötüleşecekti” ifadelerini kullandı.

Kitleyi böbreği koruyarak aldık

Hediye Öz’ün böreğindeki 3 cm’lik kitlenin kötü huylu olduğunu söyleyen Doç. Dr. Abdullah Gedik, “Böbrekteki kitleyi acilen almamız gerekiyordu. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ercan Gedik karaciğerdeki kitleyi aldıktan sonra biz ameliyata girerek böbrekteki kitleyi aldık. Ameliyatı, nefron koruyucu cerrahi ile böbreğe zarar vermeden gerçekleştirdik. Hediye Hanım 5 yıl süresince kontrol altında olacak. Onun haricinde normal hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebilir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz