Tüp Bebek Merkezini Hayata Geçiriyoruz

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, üniversite bünyesindeki hastanelerin sorunlarını. hizmet kapasitesini ve üniversite hastanesinin halka sunduğu hizmet kalitesini arttırmak için yeni projeler geliştirdiklerini belirterek, bu projelerden birinin Tüp Bebek Merkezi Projesi olduğunu söyledi.

Tüp Bebek Merkezini Hayata Geçiriyoruz

“En gelişmiş cihazlarla donatacağız "

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde  Tüp Bebek Merkezi açılacağını belirten Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, “Rektörümüz Prof. Dr. Talip Gül Hocanın Tüp bebek merkezi projesini hayata geçiriyoruz. Aslında bu çok uzun yıllar önce yapılması gereken bir projeydi. Ana binamızın eski acilinin yarısını ameliyathaneye katacağız, mevcut ameliyathanemizi daha da büyüterek modernize edeceğiz. Bu acilin diğer yarısını da Tüp Bebek Merkezi yapacağız. Çocuk sahibi olmak isteyen anne babalar hastanemizde hizmet alabilecekler. Tüp Bebek Merkezimizi en  gelişmiş teknoloji ile donatacağız. Şuan bunun için gerekli olan yetişmiş kadromuz var, projesi de çizildi. Yakında ihaleye çıkacak ve ok kısa bir süre içerisinde Tüp Bebek Merkezimiz Diyarbakır'da hizmet vermeye başlayacak. “ dedi.

Kadın doğum kliniği yenilendi

Çok ciddi bir proje ile Kadın Doğum kliniğini yenilediklerini belirten Kırbaş:” Kadın Doğum Kliniğimizin modernize çalışmaları bitti ve  faaliyete geçti. Bunun için 1.5 milyon tl. gibi bir para harcandı. Çok güzel, modern, temiz, pırıl pırıl bir yer yapıldı. Gönül istiyor ki,  bütün klinikleri böyle yenileyebilelim. Ancak bunun için ödenek lazım. Yatarak tedavi gören hastalara yer bulmak lazım. Yani onları bir yere taşıyıp klinikleri yenilemek gerekir. Buda epeyi sıkıntı yaratıyor. “ şeklinde açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz