Tuzda tavuk

Tatvan'da 'Tuzda Tavuk' Yemeğine İlgi

Tuzda tavuk

Bitlis'in Tatvan ilçesinde fırıncılık yapan Maşuk Aksoy, 5 yıldır yaklaşık 20 kilogram tuz ile yaptığı 'Tuzda tavuk' yemeği büyük ilgi görüyor.

Bölgede 'Tuzda tavuk' yemeğini sadece kendisinin yaptığını ifade eden Maşuk Aksoy, yemeğin doyumsuz tadı olduğunu söyledi. Aksoy, "Tuzda tavuk yemeğinin yapılışı ve güzel tadı insanlara çok ilginç geliyor. Bir tepside ortalama 2 veya 3 tavuk pişiriyoruz. Tuzda tavuk tarifinden kısaca bahsedecek olursak, her bir tavuğun yaklaşık 7 kilogram tuz ile sarmalanarak tepsi içinde odun ateşinde 2 saat pişirilmesi ile elde edilen lezzetli bir yemektir.

 

TUZDA KAVUK

Fırından çıkartılan tepsideki tuz tabakası bıçak ve çekiç yardımı ile kırılarak içerisindeki tavuk tek parça halinde alınıp servis yapılabilir. Tuzda tavuk yemeğini yiyenler hem beğenilerini dile getiriyorlar hem de bu yemekten vazgeçilemeyeceğini söylüyorlar. Bu yemeğin tarifi basit görünebilir ama lezzeti tutturabilmek çok önemlidir. Dışarıdan gelen misafirlerimize de ikramlarda bulunuyoruz ve çok beğeniliyor. Ayrıca, günlük birçok yerden sipariş alıyoruz" dedi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Tuzda tavuk yemeğinin tadına ilk kez baktığını belirten Ferhan Çelebi ise, "Benim tavuklu yemeklerle pek aram yoktur. Arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine tuzda tavuk yemeğinin tadına bakmak istedim. Bu yemeğin yapılışı farklı olduğu gibi tadı da çok farklı ve çok güzeldi. Tavuklu yemeklerle arası iyi olan veya iyi olmayan herkese tuzda tavuk yemeğinin tadına bakmalarını tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz