Ücretsiz sağlık taraması

15 üniversiteden 50 tıp öğrencisi ve doktor, Diyarbakır’ın şehir merkezi ve kırsal kesimde sağlık taraması yaptı. Uluslararası Tıp Öğrencileri Birliği ve Kızılay’ın projesinde bir çok yoksul vatandaş ve kimsesiz çocuk ücretsiz şekilde taramadan geçirildi.

Ücretsiz sağlık taraması

Türkiye’nin değişik yörelerindeki 15 üniversiteden gelen tıp fakültesi öğrencileri ve doktorlar Diyarbakır’da ücretsiz sağlık taraması yaptı.

50 kişilik ekibin katıldığı tarama kent merkezi ve merkeze yakın kırsal yerleşim yerlerinde yapıldı.

5 gün sürecek taramalarda tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı,kanserle ilgili testler gerçekleştirildi. Taramaların son gününde ziyaret edilen Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara oyuncak ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

‘VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ’

Kızılay’ın da destek verdiği projenin koordinatörü İdris Taş,ücretsiz sağlık taramasının vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi. Taş,”Diyarbakır’da sağlık taraması yaptık .Türkiye’nin 15 tıp fakültesinden 50 doktor arkadaş katıldı. Diyarbakır nın çeşitli semtlerinde tansiyon ve şeker ölçümü yaptık . Kanserle ilgili testler gerçekleştirdik. Son olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’nda oyuncak ve oyun hamuru dağıtık .Ayrıca birçok köye giderek aynı işlemleri oralarda da yaptık” dedi.

5 GÜNDE 5 BİN TARAMA

Kızılay Diyarbakır Şubesi Genel Sekreteri Abdulmutalip Akıncı ,taramalarda 5 bine yakın vatandaşın ücretsiz şekilde sağlık testinden geçirildiğini bildirdi. Akıncı,”5 gün içerisinde Diyarbakır merkezinde 5 bine yakın kan şekeri ,tansiyon ve göğüs kanseri sağlık taraması yapıldı . Bu sürenin 3 gününde merkez, köy ve ilçelere gidildi.Gerçekten çok yararlı bir çalışma oldu. Yeditepe Üniversitesi ve ücretsiz sağlık taramasına katılan öğrenci ve doktorlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz