(Video) İki haftalık Corona Virüs tablosu açıklandı

Türkiye'de 3-16 Ekim haftasında 34 bin 204 kişinin corona virüs testi pozitif çıktı, 60 kişi hayatını kaybetti. İki haftada iyileşen Covid hasta sayısı ise 34 bin 627.

(Video) İki haftalık Corona Virüs tablosu açıklandı

Türkiye'de 3-16 Ekim haftasında 34 bin 204 kişinin corona virüs testi pozitif çıktı, 60 kişi hayatını kaybetti. İki haftada iyileşen Covid hasta sayısı ise 34 bin 627.

Salgının başından bu yana toplam vaka sayısı 16 milyon 953 bin 842, toplam can kaybı ise 101 bin 263 oldu.

Öte yandan Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, risk grubundakilerin hatırlatma aşılarını olması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, "Aralık'ta artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı." dedi.

Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili de Koca, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, hekimlerin özel hastanelerde -muayene hekimlerinin- ameliyat yapması kısıtlandığı iddiasıyla ilgili ise, "Muayenelerle ilgili şu anda bir çalışma yok. Özel hastanelerin muayeneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz