Görüş Bildir

Yapay damarla ameliyat!

Diyarbakır Universal Hastanesi'nde bacak dolaşımı bozukluğu yaşayan bir hastaya sağ kol atardamarından her iki bacağa uzatılan yapay damarla ameliyat yapıldı.

Yapay damarla ameliyat!

Diyarbakır Universal Hastanesi'nde bacak dolaşımı bozukluğu yaşayan bir hastaya sağ kol atardamarından her iki bacağa uzatılan yapay damarla ameliyat yapıldı. Yapay damarla ameliyatı yapılan hastanın bacak dolaşımındaki bozukluktan kurtulduğu belirtildi.

Diyarbakır'da yaşayan 54 yaşındaki Resul Gündüz, her iki bacağında başlayan ağrı ve ayaklarında morarma şikayetleriyle hastaneye gitti. Gittiği hastanelerde bacak damarlarında tıkanıklık olduğu ve ameliyatı gerçekleştiremeyeceği sonucuna ulaşan Resul Gündüz, Diyarbakır Universal Hastanesi'ne giderek Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökçe Şirin tarafından muayene edildi. Muayene ve tetkiklerden geçirilen hasta bacaklarında kritik kan dolaşımı eksikliği teşhisiyle ameliyata alındı. Ameliyatı yapan

Op. Dr. Gökçe Şirin, "Ameliyat öncesinden hazırlanan suni damar hastanın sağ kol atar damarına bağlandı. Cilt altından açılan özel tüneller yardımıyla suni damarın bir ucu önce sağ bacak atar damarına, diğer ucu da sol bacak atar damarına bağlandı. Böylece kan, kol atar damarı vasıtasıyla bacaklara taşınmış oldu. Ameliyat sonrası hastanın bacak dolaşımı tekrar sağlandı, ayakları ısındı, pembeleşti ve bacak nabızları tekrar geri geldi" dedi.

"DOLAŞIM BOZUKLUĞUNDA ZAMANINDA MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ"

Dolaşım bozukluklarına zamanında müdahale edilmesinin önemli olduğunu belirten Şirin, müdahalede gecikilen bu vakaların telafisi olmayan sorunlara yol açabileceğini kaydetti. Op. Dr. Gökçe Şirin, "Ciddi dolaşım bozukluklarında müdahale edilmesi gereken süre ilk altı saat olarak bilinir. Altı saat geçtikten sonra müdahale edilen hastalarda kalıcı his kusurları, hareket bozuklukları gibi sorunlarla karşılaşılabileceği gibi, gecikmiş hastalarda bacak kaybı, böbrek yetmezliği hatta hayat kaybıyla da sonlanabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi